Er tøjet krøllet? Sådan glatter du det uden strygejern

Mode med mere

17/06/2024

Foto: Screenshot

Skrevet af Kathrine Frich

De fleste af os hader at stryge tøj, og nu kan du helt undgå det.

Selv det smukkeste outfit ser ikke rigtigt ud, hvis det er fyldt med rynker. I stedet for at spilde tid på at stryge, er her en hjemmelavet rynkespray, som en rengøringsentusiast hævder "magisk udglatter folder".

Det skriver Express.

En af de bedste måder at slippe af med krøllet tøj uden et strygejern er at forhindre dem i at ske i første omgang, men nogle gange kan dette ikke hjælpes.

Et nystrøget look

Folder kan blive et problem, når tøj har været opbevaret i et stykke tid, eller hvis det er blevet lagt forkert efter vasken.

Måske er de blevet foldet under andre genstande eller har været gemt væk for sæsonen.

Heldigvis er der en effektiv måde at få det netop nystrøgede look på uden at hive strygebrættet og strygejernet ud for at få arbejdet gjort.

På sin TikTok-side @alifebetterorganised har professionel oprydnings og rengøringshack-entusiast delt, hvordan man fjerner rynker fra tøj med en hjemmelavet spray.

Den magiske ingrediens

Debbie skrev underteksten til videoen:

"Gør dig klar til at gemme dette, for du behøver aldrig at stryge rynker ud igen."

Mens krøllefrigørende spray kan købes fra en række supermarkeder, er det billigere at lave din egen - plus, det er nemt.

Den organiserende pro delte ingredienslisten til "hjemmelavet rynkespray", som består af en kop vand, en halv spiseskefuld hvid eddike og en halv teskefuld hårbalsam - denne er den "magiske ingrediens".

For at forklare, hvordan det virker, sagde Debbie:

"Balsamen afslapper fibrene i tøjet, så rynker på magisk vis kan glattes ud og forsvinde."

Sådan gør du

Det første trin er at kombinere alle ingredienserne nævnt ovenfor i en sprayflaske og give den en rystetur.

Det er vigtigt at ryste opløsningen, da balsamen har en tendens til at skille.

Hæng derefter beklædningssprayen op og fugt den med en let tåge over det hele.

Derefter skal du blot trække i stoffet og udglatte rynker. Lad tøjet lufttørre, og når det er tørret, vil alle krøllerne være væk.

Debbie demonstrerede, hvordan man bruger sprayen, hun duggede den over en stærkt krøllet top. Efter at have ladet det tørre, var der ingen folder tilbage på spidsen, og det efterlod ingen pletter