Skønhedsekspert: Sådan fremhæver du gråt hår med stil

Mode med mere

16/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af K. Sand

Du behøver ikke at skjule det!

At acceptere gråt hår er nemt for nogle, mens andre foretrækker at skjule det, hvor det er muligt.

En skønhedsekspert giver sit bud på de bedste frisurer for dem, der ønsker at dække over deres modne lokker.

Det skriver Express.

Den bedste frisure til at skjule grå hår

Ifølge Nicola Wilcox, chef hos Capital Hair and Beauty, er der én frisure, der er "den bedste" til at skjule grå hår.

"Hvis du leder efter en frisure, der kan dække grå hår, så vælg en zigzag-skilning," siger hun.

"Brug en kam med tyndt skaft til at lave en zigzag hele vejen op til kronen og tilfør lidt volumen ved roden for at sikre, at håret forbliver fyldigt og ikke falder fladt sammen."

Denne teknik fungerer på alle hårlængder, fra kort pixie til lang bob eller en svævende bob, der slutter over skuldrene.

Disse frisurer anses for at være "anti-aldrende" af skønhedseksperter på grund af deres flatterende former, der fremhæver ansigtets mest ungdommelige træk.

Volumen er nøglen

Ifølge Nicola er nøglen til at mestre zigzag-skilningen at holde håret fyldigt for at skjule den asymmetriske form en smule.

"Jo mere volumen, jo bedre – hold dig væk fra skarpe, flade skilninger, da disse vil fremhæve din gråning meget mere," understreger hun.

Omfavn det naturlige

Udover at finde en flatterende frisure foreslår Nicola nogle simple hårrutiner for at holde gråt har så ungdommeligt som muligt.

Hun forklarer: "Selvom det kan virke modstridende, anbefaler mange farveeksperter at indføre lysere striber, især hvis du overvejer at omfavne dit naturlige grå hår."

Alternativt kan du vælge at omfavne din modne hårfarve ved at lysne pigmentet.

"Når vi bliver ældre, producerer vores hovedbund mindre sebum der sammen med tabet af pigmenter resulterer i gråt hår, der kan få en til at se meget ældre ud end man er. Gråt og hvidt hår ser fantastisk ud i alle aldre, når det er næret og velplejet med en ren, hvid finish," siger skønhedseksperten.