Brug '38-reglen' - den løser almindelig fejl, mange begår, når vi vasker hår

Mode med mere

17/11/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Kender du den?

De fleste af os drømmer om længere, tykkere og mere glansfuldt hår, og det ser altid ud til, at græsset er grønnere på den anden side.

Dem med tykke krøller længes efter lokker, der kan sættes op i en hestehale uden timers vedligeholdelse, mens dem med tyndere hår bruger mere, end vi gerne vil indrømme, på produkter og tricks for at få vores hår til at se større ud.

Men en frustration, vi alle deler, er, når vores hår ser tørt og usundt ud.

Hårekspert Nicole Petty, der arbejder for Milk + Blush, hævder, at der er en hverdagsfejl, mange af os laver, som kan være medvirkende til det uønskede look - den temperatur, vi vasker vores hår ved.

38-reglen

Hun fortæller til The Mirror:

"Selvom varmt vand kan være gavnligt for at hjælpe produkterne med at absorbere dybt ind i håret, kan det også fjerne hårets naturlige olier, hvilket forårsager tørhed og overdreven olieproduktion for at kompensere for en dehydreret hovedbund og hårlokker."

"Dette kan forårsage afskalning og kløe i hovedbunden, hvilket resulterer i, at tråde føles tørre og skøre og fører til brud."

"Skyl i stedet dit hår med lunkent vand for at bevare de naturlige olier i dit hår og bevare fugten.

Smith foreslår, at du følger den såkaldte 38-regel, som ganske simpelt går ud på, at du ikke vasker dit hår i vand, der er varmere end 38 grader celcius.

Det vil, ifølge eksperten, være med til at minimere skæl og hjælpe med at få dit hår til at se mere skinnende ud, da køligere vand hjælper med at forsegle hårets neglebånd og fastlåse fugt.

Men det er ikke kun temperaturen, vi tager fejl. Der er en anden nøglefaktor, der kan skade vores hår.

Løsningen på en anden almindelig fejl

Et af de store spørgsmål, folk stiller sig, er, hvor ofte vi skal vaske vores hår, og der er en masse information derude. Nogle hævder at vaske det for meget er et absolut nej-nej, mens andre siger, at det er vigtigt at rense det for al fedt og snavs.

Heldigvis har Nicole svarene, men det er ikke helt ligetil.

Hun forklarer: "Hyppigheden af ​​hårvask afhænger af din hårtype og livsstil, men overvask er en almindelig fejl, der kan skade dit hår."

"Overdreven vask kan fjerne de naturlige olier og tørre dine lokker ud, efterlade den tilbøjelig til at gå i stykker og blive tyndere, sløve den naturlige glans og øge oliesekretionen for at genvinde tabt fugt og fjerne hårfarven hurtigere."

"Som en generel regel bør du undgå at vaske dit hår mere end 2-3 gange om ugen.

"Hår, der hurtigt bliver fedtet, kan tyde på, at du overvasker eller overstriber håret."

"Hvis dette er tilfældet, så prøv at træne dit hår ved at bruge tørshampoo for at forlænge levetiden mellem vaske og undgå at bruge alt for strippende ingredienser som sulfater, parabener og alkohol.""