5 tricks fra hårekspert: Giver "superhurtig" vækst og mere elegant hår

Mode med mere

25/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der er ikke nogen grund til at glemme drømmen om lange lokker, selvom håret påvirkes af alderens trykken!

Når du ældes, har hårvæksten tendens til at sænke sig, hvilket får det til at virke umuligt at få længere hår. Selvom det er umuligt at få længere hår natten over, hævder en ekspert, at det virkelig kan "hjælpe med at få dit hår til at vokse hurtigere over tid" ved at skabe sunde vaner.

Hår gennemgår adskillige forandringer i løbet af en persons liv, og en af de mest almindelige fysiske virkninger af aldringsprocessen er hårtab.

For at bekæmpe dette og fremskynde hårvæksten har Adam Bryant, akademidirektør for frisørsalonen Rush, delt sine bedste tips til at få håret til at "vokse hurtigere".

Begræns brugen af shampoo

Regelmæssig hårvask hjælper med at fjerne snavs og eventuel produktansamling i håret, såsom hårspray eller styling gel. Men at vaske håret for ofte gør det ikke kun tørt, det kan også påvirke, hvor hurtigt det vokser.

Udover at ændre din hårvask-plan sagde Adam: "En god kvalitets fugtgivende shampoo er et must. Det er vigtigt, at håret får regelmæssige fugtgivende og styrkende behandlinger."

Så når du fordeler shampooen, så lad vandet skylle shampooen gennem resten af ​​håret for at hjælpe det med at forblive sundt.

Brug altid balsam

Selvom det at skære ned på brugen af shampoo forhåbentlig vil gøre en forskel for, hvor hurtigt håret vokser, anbefaler eksperten altid regelmæssig balsam.

Han hævder: "Mange almindelige shampooer er fyldt med hårde og skadelige kemikalier, kaldet sulfater, der kan ødelægge dit hårs naturlige olier. Så det er vigtigt at fortsætte din balsamrutine for ikke kun at forbedre kvaliteten af ​​dit hår generelt, men også øge hastigheden, hvormed dit hår vokser."

Tag vare på din hovedbund

Mange glemmer ofte en af de vigtigste faktorer, der hjælper til "superhurtig hårvækst" er hovedbunden. Lige så vigtig som at passe på dine lokker er det at tage sig af hovedbunden, og det vil "øge hastigheden, som dit hår vokser med".

Adams råd er: "Hvis du har tid, vil en daglig hovedbundsmassage fremme blodcirkulationen til området og hjælpe med at levere vitale næringsstoffer og oxygen til hårfolliklen."

Få hyppige klip

Det sidste du skal gøre for at få håret til at vokse hurtigere, er at lade være med at få regelmæssige klipninger. Hvis du ikke får en klipning regelmæssigt, kan det føre til en af de værste skrækscenarier af dem alle - splittede spidser.

Splittede spidser opstår, når håret knækker. Dette vil stoppe hårvæksten helt ud over et vist punkt.

Så for at undgå, at splittede spidser opstår og holde håret sundt, anbefales det at besøge frisøren og få en klipning hver ottende til tiende uge.

Prøv at bruge kun et mikrofiberhåndklæde

Mange begår den fejl at pakke håret ind i et hyggeligt, blødt badehåndklæde efter vask. Selvom dette virker harmløst, er det ikke godt for håret.

De vævede fibre i visse håndklæder kan sætte sig fast i håret, især når du pakker det stramt ind. At vælge et mikrofiberhåndklæde er en meget sikrere mulighed, der er venligere mod hårfolliklerne for at sikre "hurtigere hårvækst".

6 om dagen - altså grøntsager

Vitaminer er brændstof, som folliklerne har brug for at hjælpe dit hår med at vokse hurtigere. Adam forklarer: "En sund kost er altid klog. I dette tilfælde en kost, der er rig på jern og vitaminerne C, D og E. Jern er det vigtigste mineral for dit hår.

"Hvis du ikke har tilstrækkeligt med jern i din kost, vil din hårvolumen aftage for at kompensere for din krops behov. At spise frugt og grøntsager, der indeholder vitamin C, øger markant din optagelse af jern og øger produktionen af kollagen, hvilket hjælper dit hår med at vokse hurtigere."

Adam nævner også, at vitamin D3 direkte interagerer med hårfollikler, og når D3-niveauerne ikke er optimale, kan det "reducere mængden af hår" på hovedbunden. Fisk og appelsinjuice er gode kilder til vitamin D3, så sørg for at inkludere dem i din kost.

Kilde: Express