Der er mange opskrifter til en god hjemmerørt mayonnaise. Det vigtigste i en god mayonnaise er, at man har en idé om, hvad der skal i, og derefter eksperimenterer lidt med alternative ingredienser. Så kan du hurtigt finde din favoritopskrift. Det tager sjældent mere end et par minutter at røre en mayonnaise, så hvorfor overhovedet købe en færdiglavet.
Du kan godt røre en mayonnaise i hånden, men det kan være trættende. Derfor er det klart at anbefale, at du finder en stavblender. Så hvad skal du så bruge?
Start altid med ét æg, 250 ml olie (du kan bruge rapsolie eller solsikkeolie. En olivenolie afgiver ofte for meget smag, så det er ikke den bedste løsning) og 1 tsk sukker.
Du kan sagtens have denne mayonnaise som en grundmayonnaise og blande ingredienser i den i forhold til, hvad du skal spise. F.eks. kan du tilføje syltede, hakkede agurker og så har du en fremragende tatarsauce.
Men den klassiske mayonnaise skal have lidt flere ingredienser. Her skal du tilføje en spiseske dijonsennep, en anelse vand og en spiseske citronsaft. Derefter skal det røres godt igennem, og så har du den perfekte hjemmerørte mayonnaise.
Der kan derudover tilføjes mange forskellige smagsnuancer til en mayonnaise, der har store muligheder for at få dit mundvand til at løbe. Prøv f.eks. at bruge mælk i stedet for æg eller at tilføje chili eller wasabi til din mayonnaise.
Du kan også slå dig løs med krydderiskabet og arbejde på at komme alle lande igennem med deres helt egen mayonnaise.
Det er kun dig selv og din fantasi, der sætter grænsen for, hvad der skal ske.