En luftig, cremet og lige så chokoladerig chokolademousse er en klassiker blandt chokoladedesserter. Fedt- og sukkerindholdet i cremen kan dog skabe en konflikt mellem nydelse og sund kost, hvilket får nogle til at undlade den chokoladedessert.
Hvis du ønsker at spise mere bevidst eller følge en vegansk kost, behøver du ikke at undvære mange retter, da der findes sundere alternativer til næsten alt.
Den veganske, men lige så lækre alternativ til den klassiske chokolademousse er ikke kun sundere og fordelagtig for din figur. Desserten uden animalske ingredienser er også velegnet til personer med laktoseintolerance og passer ind i en vegansk livsstil.
Det skal du bruge
Udover ingredienserne skal du kun bruge en kniv, en stavblender med en passende beholder og dessertglas. Opskriften er nok til fire portioner.
4 modne kaki-frugter
2 modne bananer (valgfrit, giver en cremet mousse)
4 spiseskeer kakaopulver
Sådan gør du
Skær frugterne i små stykker.
Purér kakaopulveret sammen med frugtstykkerne til en ensartet masse.
Hæld moussen i glas og køl den i 30 minutter, indtil den er blevet fast.
Server den kølede chokolademousse og nyd den lækre, luftige konsistens og intense chokoladesmag. Du kan eventuelt pynte med friske bær eller et strejf af revet mørk chokolade for ekstra smagsoplevelse.
Kilde: Tag24