Undgå at avokado bliver brun med ting, du nok allerede har i husholdningen

Mad og drikke

25/08/2023

Video: YouTube @JessicaGavin
Video: YouTube @JessicaGavin

Skrevet af Emil B.

Avocadoer går ofte til spilde, så snart de udsættes for luft, men et smart trick kan forhindre frugten i at ødelægges.

Måden, en avocado opbevares på, varierer afhængigt af frugtens modenhed. Visse opbevaringsmetoder har dog vist sig at forlænge holdbarheden. Ifølge kulinarisk forsker og kok Jessica Gavin er der flere måder, en avocado kan opbevares på, så den ikke misfarves for tidligt.

Flere af Gavins metoder blev diskuteret i en klip fra kokkens YouTube-konto, hvor hun deler nyttige livsstilstricks med en følgerskare på 20.000: "Lad ikke ubrugt avocado gå til spilde," erklærede hun i begyndelsen af sin video: "Her er fire måder at holde det friskt og grønt."

De 4 måder

En skåret avocado bør altid opbevares i køleskabet for at forhindre oxidering. Men dens holdbarhed kan forlænges yderligere ved at tilføje et tyndt lag olie på den eksponerede side af frugten, som hun forklarede i sin video: "Brug en smagsneutral olie på overfladen." Det skaber en "lipid-barriere, så ilt ikke kan interagere med den åbne frugt".

En anden metode er at skylle den skårne side af frugten under rindende vand fra hanen, som bør indeholde nok klor til at bevare frugten i sin friskeste tilstand.

Selvom klor er et kemisk grundstof, anses det for fuldstændig sikkert at drikke i de lave mængder, der bruges i drikkevandet i Danmark.

Derefter rådgiver Gavin om at presse citronsaft jævnt på den eksponerede side af frugten, som indeholder kraftige antioxidanter "til at reducere bruning", forklarede Gavin.

Indholdsopretteren påpegede dog, at for meget citron kan få frugten til at blive blød, så det er bedst at begrænse mængden til blot et par dråber.

Sidst men ikke mindst viste hun, at den hurtigste måde at forhindre, at avocadoen bliver brun, er at placere den halvskårne avocado med den skårne side nedad på et stykke bagepapir: "Pak det godt ind," instruerede hun og tilføjede: "det skaber en fysisk barriere, så der ikke kan trænge noget ilt igennem.

Og runede af med at sige: "Uanset hvilken metode, du vælger, kan du opbevare det i køleskabet i en til to dage".