Umut forklarer: Sådan laver du brunede kartofler i airfryer

Mad og drikke

06/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det ser altså lækkert ud!

Ja ja, julen er hjerternes fest, jeg kender godt det gamle ordsprog.

Personligt vil jeg nu mene, at man kan argumentere for, at julen (i hvert fald i Danmark) er smagsløgenes fest!

Flæskesteg, rødkål, and, risalamande, risengrød, pebernødder, æbleskiver ... listen over lækkerier, der forbindes med december, er lang, men der er altid en ting, som lægger en dæmper på hyggen, når vi har spist op.

For ude i køkkenet står den og skuler. Venter. Ødelægger stemningen.

Den gigantiske opvask efter den overdådige julemiddag.

Mange er derfor ivrige efter opskrifter og tips og tricks, så man kan lave julemiddagen uden at have lige så meget opvask stående bagefter - og et godt sted at starte kunne være ved at bruge din airfryer, hvis du har sådan en stående.

Men hvad kan man så lave i sådan en fætter? Tro det eller lad være: Brunede kartofler!

Og opskriften? Den kommer såmænd fra ingen ringere end kendiskokken Umut!

Ingredienslisten

Du skal faktisk heller ikke bruge alverden af ingredienser for at lave brunede kartofler i airfryeren.

Nedenstående liste er, ifølge Umut, nok til to jyder eller fire normale personer (hans ord, ikke mine!).

  • 800 g kogte kartofler (gerne en fast sort)

  •  dl fløde

  • 1 tsk salt

  • 1 dl vand

  • 1 spsk smør

  • 4 spsk sukker

Og se så i videoen, hvordan Umut bikser de lækreste brunede kartofler sammen med minimal opvask efterfølgende!