Syv fødevarer du aldrig må putte i køleskabet ifølge ekspert

Mad og drikke

21/09/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Når det kommer til opbevaring af fødevarer, er køleskabet ikke altid nødvendigt. Faktisk kan kolde opbevaringsmetoder endda have en negativ indvirkning på kvaliteten af visse fødevarer, advarede eksperter.

Korrekt opbevaring af forskellige fødevarer er afgørende for at bevare deres smag og udseende.

Mens mange fødevarer trives bedst i køleskabet, er der nogle, der ikke foretrækker denne opbevaringsmetode.

Hvis de opbevares i køleskabet, kan visse typer af fødevarer ”fordærves” og blive ”spildt”, advarer eksperter fra GE Appliances, som er en amerikansk producent af husholdningsapparater. Eksperterne udpeget syv fødevarer, der ”aldrig bør opbevares” i køleskabet – og der er nogle overraskelser blandt dem.

Kaffe

Hvis du opbevarer kaffe i køleskabet er det mere tilbøjeligt at optage andre smage omkring den.

Dette får kaffen til at smage forfærdelig, når det er tid til at brygge den.

I stedet skal kaffegrums og bønner holdes uden for køleskabet og i en alternativ placering, f. eks. inde i en forseglet beholder i skabet for at bevare dens smag.

Tomater

Ifølge eksperterne kan tomater i køleskabet påvirke dens lækre smag og tekstur. Derfor skal du opbevare tomater ved stuetemperatur uden for køleskabet for at beskytte deres smag og saftighed.

Bananer

Bananer har brug for stuetemperatur i stedet for køleskabet af to årsager.

Eksperterne forklarede: ”De varme temperaturer hjælper frugten med at færdigmodne, og lyset og luften bremser nedbrydningen.” Bananer skal opbevares på køkkenbordet, i skabet eller hængende fra en banankrog. Dette vil hjælpe bananerne med at modne og forhindre, at skrællen bliver  brun for hurtigt.

Brød

Medmindre du foretrækker tørre og udtørrede skiver i din sandwich, skal brødet opbevares i skabet i stedet for køleskabet. Hvis brødet ikke skal bruges, kan det opbevares på køkkenbordet de første 24 timer og derefter placeres det i fryseren for at forlænge holdbarheden.

Honning

Honning kan blive hård og klumpet, hvis det placeres i køleskabet. For at bevare dens glatte konsistens er det bedst at lade honningen stå ved stuetemperatur.

Kartofler

Kartofler skal også opbevares ved stuetemperatur for at bevare deres tekstur. Det er fordi fugtigheden i køleskabet kan gøre dem sandet og for sød. Derfor opbevares kartofler bedst ved stuetemperatur i en papirpose.

Friske krydderurter

Et køleskab fratager friske krydderurter som basilikum, rosmarin og timian deres smag og udtørrer dem også. I stedet kan de anbringes i et lille glas, hvor man hælder lidt vand i og så skal det opbevares væk fra direkte sollys.