Jamie forklarede på sin hjemmeside: "Jeg og min kære ven Pete Begg har to meget forskellige tilgange til den perfekte bacon-sandwich. Det eneste, vi er enige om, er, at bacon ikke er bacon, medmindre det er røget, men det er stort set der, hvor lighederne ender."
Jamie forklarede, at hans ven Pete bruger en kold pande med en lille smule olie for at tilberede tre baconskiver ad gangen.
Han tilføjede at gradvist bringe temperaturen op til medium-høj tillader fedtet at "trække ud", i stedet for at stege for hurtigt.
Pete placerer derefter "noget fladt og tungt oven på for at sikre en superjævn og sprød bacon".
Dette kan være et pandelåg eller en ren tallerken, så længe materialet er varmebestandigt.
Jamies foretrukne metode
Når det kommer til Jamies foretrukne metode, sværger han til ovngrillen for at få "lækre" resultater:
"Jeg sætter grillen på fuld skrue, putter en bageplade og tre skiver med olivenolie, og så 'griller' jeg det, indtil det er gyldent og sprødt."
At tilberede kødet på denne måde får det fede ende af bacon til at krølle sig op, hvilket ifølge Jamie skaber "en lille dam af lækker baconsaft i midten".
Mens begge metoder giver sprøde baconskiver, er begge kokke enige om, at hvordan de serveres, også er vigtigt.
Og igen har både Jamie og Pete uenighed, når det kommer til sandwichen selv.
Jamies opskrift kræver en hvid blomsterbrød, som han lægger nogle skiver på baconbakken i et par sekunder ved siden af baconet, før han samler det.
Derefter lægger han et lag HP-brun sauce og så er sandwichen fuldendt.
Pete derimod smører sit brød, lægger derefter baconet ved siden af hinanden, som om det var gulvbrædder. Han lægger derefter brødet tilbage i panden med røget baconfedt for at riste let på begge sider, igen med lidt vægt ovenpå.
Tomatsauce, engelsk sennep og grøn chili sauce smøres derefter på med en kniv og serveres for at fuldende Petes perfekte bacon-sandwich.
Kilde: Express.