Dronningen værdig: Sådan laver du din egen kransekage til nytår

Mad og drikke

30/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Kransekage er en dansk traditionel kage, der er populær ved mange lejligheder, herunder bryllupper, fødselsdage og særligt til nytår.

Når Dronning Margrethe holder sin nytårstale, så gør det ikke noget, at der er kransekage på bordet.

Denne opskrift vil give dig mulighed for at lave en lækker kransekage, der vil være værdig til at blive serveret for Dronningen selv. Også selvom hun bare er inde i fjernsynet.

Det skal du bruge

  • 3 dl vand

  • 750 g mel

  • 600 g mandelmel

  • 600 g sukker

  • 4 æggehvider

  • 1 tsk. citronsaft

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader.

  2. Kombiner vand, mel, mandelmel, sukker og æggehvider i en skål, og rør det hele sammen til en ensartet dej.

  3. Tilsæt citronsaft, og rør det ind i dejen.

  4. Form dejen til 18 lige store pølser, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

  5. Bag pølserne i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde.

  6. Lad pølserne køle af, inden du begynder at samle kransekagen.

  7. Saml kransekagen ved at stille pølserne op ad hinanden i en spiralform, og bind dem sammen med lidt æggehvide.

  8. Pynt kransekagen med glimmer eller andre dekorationer efter eget valg.

  9. Server kransekagen til en festlig lejlighed, og nyd den sammen med Dronning Margrethe og de andre gæster.

Håber du nyder denne opskrift på kransekage, og at den bliver en succes ved din næste festlige lejlighed.