Simpel, mættende og ikke mindst lækker: Sådan laver du Texas Bowl

Mad og drikke

09/01/2025

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Du skal kun bruge tre råvarer.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Vi danskere har en tendens til at vende tilbage til de samme gamle travere, når der skal planlægges aftensmad.

Det skyldes måske tradition, måske manglende opfindsomhed, måske manglende overskud eller noget helt fjerde.

Uanset hvad er der i hvert fald ikke noget galt i at hente lidt inspiration til nye retter at slutte dagen af med, og her får du et bud, som undertegnede laver i tide og utide - simpelthen fordi den er så simpel og lækker!

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke kan huske, hvor jeg har opskriften fra, men jeg kan i hvert fald fortælle, at det ikke er mig, der har udviklet den - jeg ved dog, at den stammer fra USA, og derfor har jeg valgt at kalde den Texas Bowl i mangel af bedre.

Det skal du bruge

  • 500 gram søde kartofler

  • 400 gram hakket kyllingekød

  • 1 moden avocado

  • Salt, peber, evt. spidskommen eller chili

  • Evt. salsa

Sådan gør du

Start med at skrælle de søde kartofler. Derefter skærer du dem i tern på omkring 1 cm x 1 cm x 1 cm (du kan også vælge større eller mindre, det vigtige er, at de har den samme størrelse).

Hæld lidt olie på en pande og sæt den til middel varme. Dette punkt er vigtigt, for nu skal du nemlig blødgøre kartoffelternene uden at lave stegeskorpe.

Det varierer, hvor lang tid det punkt tager, men som udgangspunkt kan du regne med mindst et kvarter. Smag på et af ternene for at finde ud af, om du synes, de har den rette konsistens.

Når du mener, kartoflerne er klar, hælder du dem over i en skål og bruner kyllingekødet på den samme pande.

Når kyllingekødet er brunet, hælder du kartoflerne tilbage på panden sammen med kyllingen. Smag til med salt, peber og hvad du ellers gerne vil have af smag. Jeg vil anbefale spidskommen for en mildere version og chili, hvis du godt kan lide lidt bid.

(Tip: Hvis du godt kan lide stegeskorpe, kan du skrue op for varmen her - bare sørg for at røre godt i det, så der ikke er noget, der brænder på!).

Når hele herligheden er godt gennemvarm og evt. har fået stegeskorpe, tager du panden af varmen og skærer avocadoen i stykker. Hæld kyllingen og kartoflerne på tallerkener, læg avocadostykkerne ved siden af, og smid evt. en klat salsa på tallerkenen også.

Velbekomme!