Sådan laver du de mest cremede røræg - kun med vand

Mad og drikke

08/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Du skal hverken bruge fløde, mælk eller smør.

At lave røræg er en af de få måder at tilberede dem på uden at koge vand, men ifølge en kok kan netop vand være nyttigt for at opnå et perfekt cremet resultat.

Det er ingen hemmelighed, at tilsætning af ting som fløde, mælk og smør til æg i panden vil gøre dem ekstra silkebløde, men det øger også fedtindholdet i retten.

Selvom det kan virke som om, at nyde fedtfattige røræg betyder at undvære den smørrede smag, har en madlavningsekspert fundet en løsning.

Eksperten hævder nemlig, at ekstra ingredienser ikke er nødvendige, og at det er muligt at få 'de mest cremede af de cremede æg' uden at tilføje nogen form for fedtstoffer eller mejeriprodukter.

På sin madblog Fork and Twist delte James det smarte tip og afslørede, at det handler om teknik - og det er nemt for alle at mestre.

Brug chokolademetoden

Mange madlavningseksperter foreslår, at være opmærksom på pandens varme, når man rører æg, mens andre siger, at omrøring er det vigtigste.

Men James mener, at det er hverken det ene eller det andet.

Han forklarer på madbloggen: "Her er hemmeligheden: damp og tid. Placer en varmebestandig skål over en gryde med en tomme og en halv simrende vand i bunden og rør forsigtigt æggene."

Denne metode bruges normalt til at smelte chokolade på komfuret, men når man tilbereder æg på denne måde, er det vigtigt at lade skålen med vand blive meget varmere end normalt.

Brug mindst 3 æg

James fortæller, at når skålen med vand er dejlig varm, er det nemt at tilberede æggene forsigtigt og langsomt, indtil de bliver tykke, cremede røræg.

Mens madlavningsbloggerens trick er meget simpelt, fungerer det bedst, når der røres tre eller flere æg, og vandstanden er lav nok, så skålen ikke rører vandet.

"Væsken skal også simre i stedet for at koge, da æggene kan skille, men det er let at afgøre ved at være opmærksom på størrelsen af boblerne - (jo mindre, jo bedre)."

Når det kommer til at røre æggene, foreslog James en tilgang med 'lidt og ofte' i starten, men når de begynder at tykne og røre sig, bør de røres hyppigere for at forhindre, at de bliver overstegte.

Han fortsatte: "Denne metode kræver en god mængde opmærksomhed mod slutningen. Lad ikke æggene være uden opsyn, da de med stor sandsynlighed så vil blive overstegte."

"Hold et skarpt øje med dem, da de begynder at tykne hurtigt og snart vil blive for overkogte, hvis du ikke er forsigtig."

Kilde: Express