Mange har set frem til juni måned, der byder velkommen til et af de mest elskede tegn på sommer i Danmark: de nye danske kartofler.
Selvom de har et fint og sart skind, er det ikke alle, der bryder sig om at spise denne lille delikate grøntsag med skræl på.
Dog kan det være noget af en udfordring at få skindet af, uden at ødelægge hele kartoflen.
Her er tricket til at få skindet af, som du ville ønske, du havde kendt noget før.
Det skriver Madens verden
Det kan både bruges til nye danske kartofler, og når sæsonen er slut, kan det anvendes til brunede kartofler.
Sådan gør du
Det første, du skal gøre, er at vaske kartoflerne grundigt. Derefter skal du med en skarp urtekniv skære en rids i skrællen hele vejen rundt. Dette gør du, inden du koger dem.
Det er vigtigt, at du ikke skærer for dybt; det er blot skrællen eller skindet, der skal brydes. Hvis du skærer for dybt, er der risiko for, at kartoflen går i stykker.
Rids skrællen på alle kartoflerne og kom dem derefter op i en gryde med koldt vand, der netop dækker kartoflerne. Tilsæt lidt salt i vandet.
Kog kartoflerne, så de er møre, men ikke helt bløde.
Hæl derefter det kogende vand fra gryden og erstatte det med koldt vand. Lad kartoflerne blive i det kolde vand i et par minutter, så de kan køle af, og du så kan røre ved dem uden at brænde fingrene.
Når kartoflerne er til at røre ved uden at brænde fingrene, kan du nemt trække skindet af.
Voila - det har aldrig været nemmere at få skindet af kartofler.