Rein Stein-direktør afslører: Sådan laver du den bedste omelet

Mad og drikke

27/09/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Kokken Jack Stein delte sin ekspertise i at lave den bedste mulige omelet.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Som nuværende chefdirektør hos Rick Stein-restauranterne sagde kokken Jack, at enhver type æg kan bruges, når det kommer til at lave en velsmagende omelet – fritgående og økologiske æg er dog de bedste valg:

"Jeg elsker Burford Browns, da de har en virkelig gul blomme, hvilket giver en mere tiltalende gul finish," sagde kok Stein.

Sådan laver du en lækker omelet

"Nøglen til at lave en lækker omelet er at tilberede den langsomt, så den er blød i midten, når du folder den sammen," sagde kok Stein og tilføjer:

"Når du tilbereder omeletten langsomt på panden, skal du sørge for at tilsætte lidt olie og smør".

Derudover sagde kok Stein, at du skal "blive ved med at røre, indtil den danner en fast skorpe".

Han fortsatte: "Lige når den er ved at være færdigtilberedt, vendes den over på en tallerken."

Kok Stein sagde: "At lave en omelet er en stor færdighed, og mange restauranter vil bruge det til at teste en koks evne, så det er helt sikkert noget, der kræver træning!"

Opskrift på omelet fra Rick Stein-restauranterne

Antal portioner: seks

Ingredienser:

  • 15 g usaltet smør

  • En skalotteløg, fint hakket

  • Seks fritgående æg

  • En spsk skyr

  • 50 g parmesan, fint revet

  • 100 g hvid krabbekød

  • 50 g brunt krabbekød

  • To spsk hakket friske krydderurter (blanding af persille, purløg, estragon og kørvel)

  • Salt og friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde:

Opvarm smørret i en mellemstor pande, og tilsæt skalotteløget. Steg i to minutter, indtil det er blødt.

Pisk let æggene med skyrret i en mellemstor skål. Rør parmesan, krabbekød, krydderurter, salt og peber i.

Når skalotteløgene er bløde, hældes ægge- og krabbemassen i panden. Skru ned for varmen og brug en spatel til lejlighedsvis at trække siderne ind, når de begynder at tage form. Mens æggene stadig er bløde og løse, vendes den ene side af omeletten over den anden for at danne en halvcirkel.

Skub omeletten over på en tallerken, skær den i to og server hver halvdel med en salat og brød.

Kilde: Express.