Sund opskrift på hindbærcrumble - klar på bare 15 minutter

Mad og drikke

20/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Dr. Michael Mosley, skaberen af den populære diætplan Fast 800, påstår, at du kan spise kage (eller crumble) og stadig tabe dig - det lyder som noget, der skal prøves af!

Du behøver ikke at leve af salat og grønne juicer for at tabe dig.

At inkorporere sunde alternativer til fødevarer, du kender og elsker, er den bedste måde at holde styr på din kost.

Dr. Michael Mosleys opskrift på pære- og hindbærcrumble er det perfekte eksempel, og den indeholder kun 193 kalorier pr. portion.

TV-doktoren blev berømt på grund af populariteten af hans online-diætplan, Fast 800. Deltagere, der ønsker at tabe sig på diæten, behøver ikke at følge en stram måltidsplan, men skal holde sig til principperne i en lavkulhydrat middelhavskost.

Dem på diæten skal også faste i 12 timer i hver 24-timers periode og begrænse deres kalorieindtag til 800 om dagen i mindst to uger - men ikke længere end 12 uger.

Målet er at få deltagerne ind i ketosestadiet, hvilket kræver at undlade sukker og kulhydrater, der hurtigt hæver dit blodsukker:

"For at opnå ketose skal du stoppe med at fodre din krop sukker eller kulhydrater, der let hæver dit blodsukker," sagde Dr. Michael Mosley.

Og derfor skal du ifølge ham: "I den første fase af diæten er kulhydratrige brød, korn, kager, småkager, pasta og kartofler udelukket og ude af huset. Selv en småkage eller en lille chokoladebar kunne være nok til at tippe din krop ud af ketose."

Eksperternes dessertopskrift bruger nødder i stedet for mel for at hjælpe brugerne med at undgå kulhydrater og holde sig til diætplanen. Hver portion har også 4 g protein.

Michael Mosleys opskrift på Pære- og hindbærcrumble

Ingredienser (til to portioner)

  • Frisk eller frosne hindbær (100 g)

  • Mørk chokolade, skåret i små stykker (25 g)

  • Kokosmel (25 g)

  • Valnødder, knuste (25 g)

  • 2 spsk græsk yoghurt

  • 2 halve dåser pærer, drænet og skiver.

Metode

Forvarm ovnen til 190 grader Celsius med varmluft / 170 grader Celsius, gas mark fem. Fordel frugten mellem to ramekiner og top hver portion med en halv pære.

Tilsæt chokolade, valnødder og kokosnød over toppen og bag derefter i ovnen i cirka 10 minutter. Nødderne skal være ristede, og frugten varm.

Server med en klat yoghurt

Kilde: Mirror