Opbevar bananer med køkkenudstyr for at forlænge deres friskhed med 'flere dage eller uger'

Mad og drikke

17/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er blevet opdaget, at frugten kan holdes frisk i længere tid, når den opbevares med de rette køkkenartikler!

Bananer bliver hurtigt dårlige, fordi de er klimakteriske - hvilket betyder, at de fortsætter med at modnes efter høst - men heldigvis kan et smart opbevarings-hack forlænge deres friskhed med over en uge.

Ifølge indholdsskaberen Merry (@flavorblendz) kan frugten holde sig frisk i "flere dage eller uger", når den skæres ved stilken og placeres i en beholder foret med køkkenrulle.

Køkkenrullen vil absorbere overskydende fugt, der udskilles gennem frugtkødet, hvilket hjælper med at holde bananerne friske i længere tid, forklarer hjemmesiden Slurpp.

En anden metode

TikTokeren Sarah, der driver kontoen @momthoughts, hævder, at bananers holdbarhed også kan forlænges ved at kontrollere den ethylengas, de frigiver.

Indholdsskaberens interesse for bananopbevaring begyndte, da hun blev træt af at sende helt fine bananer med sine børn i skole, kun for at få dem tilbage og se ud som om de var blevet brune og uigenkendelige på grund af bruning.

"Hvor meget jeg end ikke er ekspert i, så ved jeg i hvert fald disse ting," bemærkede hun. "Bananer frigiver ethylengas, som fremskynder modningsprocessen."

Det siger en ekspert

Internettet er fyldt med opbevarings-tricks for at forhindre kartofler i at spire eller grøntsager i at ødelægges, men bananer er ikke så nemme at håndtere.

Da det meste ethylen frigives gennem stilken, kan det hjælpe at finde et stykke staniol til at dække spidsen af bananen. I en tidligere samtale med Express.co.uk forklarede Ga, direktør hos CE Safety, at frugten bør opbevares alene for at forhindre kontakt med modningsgassen ethylen.

"En [...] regel med bananer er at holde dem væk fra andre produkter," bemærkede eksperten. "Frugtskåle med bananhængere over toppen af dem kan se pæne ud, men de får kun dine bananer til at modne hurtigere, da de er tæt på andre frugter."

Ellis påpegede også, at frugten, i modsætning til almen tro, kan placeres i køleskabet, hvis der udvises forsigtighed; at placere bananer i køleskabet kan forlænge holdbarheden af bananer, men kun hvis de allerede er modne på det tidspunkt.

Det skal bemærkes, at hvis de kommer i, mens de stadig er grønne, forbliver de sådan. Hvis de kommer for sent, derimod, bliver de brune og mosede.

Det øjeblik en banan bliver gul, er øjeblikket til at flytte den ind i køleskabets kølige omgivelser, så den holder længere.

Den eneste fejl at undgå, når man opbevarer bananer, er at lade dem ligge et varmt sted, da dette vil fremskynde modningsprocessen betydeligt.

Kilde: Express