Når hvidløgene er begyndt at spire: Skal de smides ud, eller kan de stadig spises?

Mad og drikke

05/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Endelig får vi svar!

Hvidløg er uden tvivl en af ​​de mest brugte ingredienser i et køkken. På grund af dette kan du beholde meget af det.

De er billige og nemme at købe i løs vægt, og så kan de holde i seks måneder, når de opbevares korrekt.

Men skulle en tur i spisekammeret afsløre, at dine hvidløg er vokset ud over løget, begynder du nok at kæmpe med tanken om at smide det ud eller spekulere på, om du skal bruge det på trods af spirerne.

En spire er bare hvidløgets måde at sige "okay, tid til at lave nyt hvidløg," en slags regenerering, så kan det virkelig være en dårlig ting?

Kan du spise hvidløgsspirer?

Ja, de er helt sikre at spise!

Afhængigt af hvem du spørger, kan spirerne smage bittert - eller hvidløget, det er vokset ud af, efter at have brugt sin fugt og sukker til at spire den nye vækst. Om du så skal bruge hvidløgende kan koges ned til et enkelt spørgsmål: Hvilken ret laver du?

Hvis den pågældende ret er en stor gryderet, suppe eller gryderet eller andre kogte ting, hvor man ikke vil bemærke, om hvidløget er en smule mere voldsomt, skal du gå videre og bruge både hvidløget og spirerne. Alternativt kan du blot fjerne den spirede del og gå i gang med madlavningen

Omvendt skal du være lidt mere påpasselig, hvis du laver en rå ret, hvor hvidløg spiller en stor rolle i selve smagsoplevelsen.

Det skal du gøre ved spirende hvidløg

Hvis du synes, at spirerne har en behagelig, græsagtig smag, kan du for eksempel vælge at bruge dem i en pesto, dressing eller til pynt.

Faktisk kan der også være en sundhedsmæssig gevinst ved at bruge det grønne. Spiret hvidløg har nemlig væsentligt højere niveauer af antioxidanter end dets uspirede modstykke, ifølge en undersøgelse i Journal of Agricultural and Food Chemistry.

En spiret overraskelse udgør også en glimrende mulighed for at reducere spild i dit køkken. Hakkede hvidløgsspirer bidrager fint til en omelet eller wok, og syltning af dem tilføjer et let og holdbar pop til tunge retter eller en Bloody Mary.

Kilde: All Recipes