Du kan godt bruge bagepapir flere gange, men kun hvis det ikke er blevet brunt eller brændt.
Når bagepapir udsættes for høje temperaturer og bliver mørkt, kan der dannes skadelige stoffer, som potentielt kan overføres til maden.
Hvis der er rester af sukker, fedt eller krydderier fra tidligere bagning, bør du undgå at genbruge det, da disse kan påvirke smagen og kvaliteten af den nye ret.
Det er også muligt at vende bagepapiret og bruge det igen, da begge sider er ens.
Brug bagepapir til andet end bagning
Hvis du er løbet tør for madpapir, kan bagepapir bruges til at pakke fødevarer ind.
Vær dog opmærksom på, at madrester som fedt og sukker fra det brugte bagepapir kan smitte af.
Omvendt kan madpapir ikke bruges som erstatning for bagepapir, da det ikke tåler høje temperaturer.
Hvordan skal bagepapir sorteres?
Brugt bagepapir skal i restaffald.
Selvom det er lavet af papir, kan det ikke genanvendes på grund af madrester og fedt, der forurener materialet.
Ved at genbruge bagepapir forsvarligt og sortere korrekt, kan du spare ressourcer og bidrage til en mere bæredygtig husholdning.