Lav ' Marry Me Chicken" på under 30 minutter med 'den bedste opskrift nogensinde'

Mad og drikke

24/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

En ivrig hjemmekok har delt præcis, hvordan hun laver sin foretrukne efterårsmiddag, kendt som "Marry Me Chicken", og hævder, at det er den "bedste opskrift nogensinde".

"Marry Me Chicken" er en populær italiensk-amerikansk ret, lavet med stegte kyllingelår i en cremet parmesansauce.

Det unikke navn blev skabt på grund af dens uimodståelige smag, der siges at have kraften til at fremkalde et ægteskabsforslag.

Delingen af hendes version af retten på bloggen Little Sunny Kitchen, gør at opskriftsforfatteren og den ivrige hjemmekok Diana var enig.

Hun hævdede: "Denne kyllingemiddag er så god, at hvis du laver den til din partner, vil et ægteskabsforslag være deres næste spørgsmål.

"Alt, hvad du behøver for at lave denne vidunderlige ret, er blot nogle få ingredienser og en halv time af din tid."

Det skal du bruge

  • Tre store kyllingebryster (uden ben og skind)

  • En halv teskefuld salt

  • En fjerdedel teskefuld stødt sort peber

  • 50 g hvedemel

  • 30 ml olivenolie

  • 30 g usaltet smør

  • Tre fed hvidløg, hakket

  • 240 ml hønsefond

  • 240 ml fløde

  • 45 g parmesanost, revet

  • En teskefuld chiliflager

  • En fjerdedel teskefuld oregano

  • En fjerdedel teskefuld timian

  • En tredjedel kop soltørrede tomater, hakket

  • En spiseskefuld friske basilikumblade

Sådan gør du

Start med at skære kyllingen i tynde skiver på langs og krydr dem med salt og peber. Vend dem i en skål med hvedemel og ryst overskydende mel af.

I en stor stegepande opvarmes olivenolie, og smørret smeltes ved medium varme, hvorefter det fordeles jævnt i bunden af panden. Tilsæt kyllingen for at brune den, men pas på ikke at overfylde panden - arbejd i stedet i portioner, hvis det er nødvendigt.

Steg kyllingen i fem minutter på hver side, eller indtil den er gyldenbrun og gennemstegt. Lad den hvile på en tallerken, dæk den til, og sæt den til side.

Steg hvidløget i den samme pande i et minut, indtil det dufter. Tilsæt derefter hønsefonden og skrab eventuelle rester, der sidder fast i bunden af panden, af med en træske.

Juster varmen til medium-lav, inden du tilsætter fløden og parmesanosten til panden. Lad saucen simre i et par minutter, og krydr den derefter med chiliflager, timian og oregano.

Krydr med salt og peber efter smag, tilsæt de soltørrede tomater og læg kyllingen tilbage i saucen. Lad det simre og tykne i et par minutter mere.

Pynt med hakket frisk basilikum og server varmt over pasta eller ris.

Kilde: Express