Der er ikke noget mere trøstende end chokolade, og det er meget nemt at forkæle dig selv ved at lave en nem chokolademousse.
Denne dekadente dessert kan laves på mindre end 20 minutter og er nok til seks til otte personer, men kræver kun fire essentielle ingredienser for at lave denne klistrede chokoladesnack.
Chokolademousse er perfekt til at spise selv eller lavet hurtigt, når du har gæster. Ikke kun er det meget simpelt, men næsten alle kan nyde denne cremede dessert.
Mary Berry har delt sin "syndige" chokolademousseopskrift på sin hjemmeside og har sagt, at det er den ultimative publikumsfavorit-dessert.
Hun skrev: "Enkel chokolademousse - ingen dikkedarer. En god dessert at servere, hvis folk i alle aldre kommer til frokost."
Det skal du bruge
225 g mørk chokolade
150 ml pisket dobbeltfløde
3 store æg, adskilt
1 klat smør
1 spiseskefuld brandy (valgfrit)
1 spiseskefuld flormelis (valgfrit)
Sådan gør du
Bryd chokoladen i stykker og læg den i en varmesikker skål. Smelt chokoladen over en gryde med kogende vand. Sørg for at holde gryden ved svag varme for at smelte chokoladen langsomt og forhindre, at den bliver for varm.
Når chokoladen er smeltet, så lad den køle af til stuetemperatur. Skil æggeblommerne fra æggehviderne og placer begge i separate skåle.
Tilsæt smør, æggeblommer og brandy til din chokolade og bland, indtil det er glat. Pisk æggehviderne i en separat skål, indtil de er en smule stive.
Tilsæt den piskede fløde og æggehviderne til chokoladeblandingen og fold forsigtigt alle ingredienserne sammen.
Chokolademoussen kan placeres i en glasskål til servering. Drys med flormelis som pynt, hvis du ønsker det.
Kilde: Express