Kok kan ikke undvære viral madlavningstip: Det er den bedste måde at adskille æg på

Mad og drikke

09/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

En kok er blevet overrasket af et TikTok madlavningstip, der gør det let at adskille æg på kun få sekunder.

Æg er så alsidige, hvilket betyder, at der er utallige tricks derude for at gøre madlavning med dem hurtigere.

En af dem er en måde at adskille æg, der har givet TikTok-fans og madlavningseksperter store øjne.

Delt af madelskeren The Modern Nonna, også kendt som Sneji, afslørede den bulgarske kok, hvordan hun skærer kogte æg med lethed.

TikTok-stjernen (@themodernnonna) tilskriver sin kulinariske viden til sin bedstemor, og det har hjulpet hende med at tiltrække omkring 1,2 millioner følgere, der nyder hendes opskrifter og tricks lige som dette.

Men hun indrømmede, at dette tip havde taget hende 33 år at støde på, selvom hun nu ikke kan undvære det.

I en video, der blev delt på hendes side, sagde Sneji: "I mine 33 år af mit liv, hvorfor har ingen fortalt mig, at dette er den bedste måde at adskille æg på?"

Hun gik endda så vidt som til at beskrive det som "det bedste trick nogensinde" og gav det en imponerende bedømmelse på 12 ud af 10.

Influencerne viste derpå, hvordan hun gjorde det: "Du indsætter simpelthen en kokkekniv i midten af et hårdkogt æg og ruller forsigtigt ægget for det perfekte snit."

Trods æggets bløde tekstur bevarede tricket både hvide og blomme helt intakte uden smuldren.

Videoen blev populær blandt andre brugere af platformen, hvoraf 1,9 millioner har set den.

En person var så imponeret, at de sammenlignede den udtagne æggeblomme med et "tage kernen fra en avocado". Mange andre influencere på appen delte også tipset og indrømmede, at de kun lige var faldet over det efter omkring 30 år.

At adskille den kogte blomme fra æggehviden er nyttigt til mange ting, herunder til at lave fyldte æg.

Bland blommerne i en skål med mayonnaise, en teskefuld engelsk sennep, salt og paprika, og drys derefter et par dråber Tabasco på toppen.

Rør og mos med en gaffel, eller blend med en stavblender, før du sprøjter den krydrede fyldning tilbage i de udhulede hvider.

Kilde: Express.