Genialt tip: Sådan løfter du dine ovnbagte kartofler til et uset niveau

Mad og drikke

29/11/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Elvira V.

En professionel kok har delt sin nemme og sikre måde at forbedre dine ovnstegte kartofler på – og du har kun brug for en simpel ingrediens, du helt sikkert allerede har derhjemme, for at opnå de lækre sprøde kartofler.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Ovnstegte kartofler er uundværlige til enhver søndagssteg, og nu kan du forbedre dine ovnstegte kartofler med én billig ingrediens, der vil gøre dem bedre end nogensinde før.

Mens nogle smører dem ind i gåsefedt, og andre ryster dem for at gøre dem luftige, er der mange måder at tilberede dine ovnstegte kartofler på.

Gourmetkok Rich Harding har delt sin fejlfri måde at sikre, at dine ovnstegte kartofler altid er i topform – og det kræver én simpel ingrediens. Han afslørede, at den ultimative hemmelige ingrediens er en knivspids mel og salt i vandet.

Han understregede også vigtigheden af at vælge den rigtige type kartofler: "Sørg for at bruge den korrekte kartoffelsort, en luftig variant som Maris Piper og King Edward er bedst. Forkog kartoflerne i koldt saltet vand og kog dem derefter, indtil de er mere end halvt kogte, men ikke helt mosbare."

Derefter råder han til, når du dræner kartoflerne, at bruge en gaffel til at "rive overfladen op" og det vil hjælpe med at skabe den ”ønskede sprødhed", vi alle længes efter. Rich tilføjede også, at det er essentielt at tilsætte en spiseskefuld mel for at hjælpe med sprødheden.

"Dette er også et godt tidspunkt at tilføje flager af havsalt eller andre krydderier. Så tag en bradepande og smør den med fedtstof eller brug bagepapir. Jeg starter min ovn ved cirka 230 grader. Valgmuligheder som gåsefedt og andefedt er fantastiske til smag, men vegetabilsk olie eller solsikkeolie er helt fint."

Efter 15 minutter skal du skrue ned for ovnen til 180 grader og vende kartoflerne hvert femte minut, indtil du er tilfreds med farven og sprødheden. Som et ekstra lille tip foreslår Rich endnu en hemmelig ingrediens: "Du kan også forkoge kartoflerne i grøntsags- eller kyllingebouillon for ekstra smag. Hvis du bager dine kartofler i vegetabilsk olie eller solsikkeolie, kan jeg godt lide at tilføje en god klat smør i de sidste ti minutter eller deromkring. Du kan også tilføje en spiseskefuld Marmite til pladen og vende kartoflerne i det, når det er smeltet."

Kilde: Mirror.