Genial teknik: Sådan kan du koge perfekt pasta på bare 1 minut

Mad og drikke

23/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Når jeg tænker på, hvor mange timer af mit liv, der er gået med at koge spaghetti ...

Kødsovsen står og passer sig selv. Du er ved at være godt sulten, og maden dufter fantastisk.

Du har dækket bordet, du er faktisk klar til at sætte dig.

Men så bliver det hele forsinket med 15 minutter - og årsagen er en fast bestanddel af de danske husstandes madvaner:

Pastaen skal koges.

Ikke nok med, at pasta bare er en irriterende lille ekstra ting, der skal klares, før du kan spise den lækre kød-/fiske-/eller grøntsagsret, du egentlig glæder dig til, så skal det også lige tage en kvart time - og koste dig penge, fordi elpriserne er så vanvittige, som de er for tiden.

Men hvad nu, hvis du kunne koge pastaen på kun et minut? Og dermed spare ufattelige mængder energi i løbet af året? Og endda hurtigere kunne sætte dig til bords!

Siges at spare tid OG penge

På internettet bliver der delt flittigt ud af mere eller mindre brugbare tricks til at skære ned på sit energiforbrug. Det er jo bare en bonus, hvis tippet også sparer dig tid.

Det er måske derfor, folk er blevet temmelig interesserede i det tip, en kvinde delte i en facebookgruppe, og som hun selv kaldte en "game-changer".

Ifølge Manchester Evening News siger kvinden bag opslaget, at hun ved at forberede pastaen kan nøjes med kun at koge det et par minutter (og nogle gange helt ned til et enkelt minut) ved at forberede det.

Læg det i blød

Helt konkret gør hun det, at hun ligger pastaen i koldt vand i et par timer og derefter koger det.

Pointen er, at pastaen så allerede er blød, og derfor skal den kun lige gennemvarmes for at være spiseklar.

"Åh, Gud. Game-changer. Jeg prøvede det. Læg pasta i blød i koldt vand i et par timer. Ja, det ser hæsligt gråt og grumt ud. Hæld vandet fra. Tilsæt kogt vand fra elkedel for at dække pastaen. Kog i bogstaveligt talt et minut. Pasta-perfektion," skrev hun.

Hendes bedre halvdel og hendes børn var eftersigende også begejstrede for det endelige resultat. Ifølge kvinden sagde de i hvert fald, at pastaen smagte dejligt og ikke var klistret.

Oprindeligt stammer dette trick angiveligt fra Reduce Waste Now, der har delt 'opskriften'. Her er anbefalingen dog, at man lader pastaen ligge i koldt vand natten over, hvorimod kvinden i dette tilfælde blot lod det ligge i et par timer.