Krydret og smagfuld opskrift: Fyldte auberginer med hakkekød

Mad og drikke

08/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

Måske en opskrift, der skal prøves af i weekenden?

https://www.tag24.de/ratgeber/essen-und-trinken/rezepte/gefuellte-aubergine-mit-hackfleisch-tuerkische-art-2609547

Weekenden er det perfekte tidspunkt at give sig i kast med at eksperimentere i køkkenet. Du har tiden, du har allerede ladt lidt op, og så har du mulighed for virkelig at lære noget nyt, som du kan lave meget hurtigere og nemmere en anden gang.

Hvis du oven i købet skal have gæster (eller gerne vil imponere din date eller partner), så er denne opskrift på fyldte auberginer med hakket oksekød et sandt guldkorn!

Det skal du bruge

  • En gryde

  • Et skærebræt

  • En skarp kniv

  • Et ovnfast fad eller en braiser

  • En pande med en spatel

  • En hvidløgspresser

  • En dåseåbner

Ovnen kan desuden forvarmes til 175 grader (over- og undervarme) eller 155 grader (varmluft)

Opskrift til 4 portioner

  • 4 auberginer (mellemstore)

  • 500 g hakkekød (brug, hvad du vil, men oksekød giver mest smag)

  • 250 g fetaost

  • 800 g dåsetomater

  • 2 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 2 spsk persille

  • 1 spsk tomatpuré

  • 1 spsk tørret mynte

  • 1 tsk gurkemeje

  • 2 tørrede chilier

  • Olivenolie

  • Salt, peber

Sådan gør du

Trin 1: Auberginerne vaskes grundigt og skæres på langs. Herefter skraber man forsigtigt det indre kød ud med en lille ske og skærer det i små stykker.

Trin 2: Auberginerne steges på begge sider i rigeligt olivenolie, så de stadig er let sprøde. Lad dem køle af på køkkenrulle.

Trin 3: Løgene hakkes fint og sauteres i en gryde med lidt olivenolie. Smuldr de tørrede chilier i, pres hvidløg i gryden, og hæld dåsetomaterne over det hele. Større tomater kan moses med en gaffel. Tilsæt krydderierne (salt, peber, gurkemeje, 1/2 tsk mynte) og tomatpuréen, og lad det hele simre i cirka 15 minutter.

Trin 4: I mellemtiden kan hakkekødet krydres med salt og peber, og steges hurtigt på en pande i olivenolie. Tilsæt auberginekødet og bind det sammen med et par skefulde af tomatsaucen. Vend persillen i.

Trin 5: Resten af tomatsaucen blandes med den resterende mynte og hældes i en ovnfast form. Auberginehalvdelene lægges ovenpå og fyldes med hakkekødsblandingen. Til sidst drysses fetaosten over. Bages i 30 minutter i et ovnfast fad ved 175 grader (over- og undervarme) eller 155 grader (varmluft).

Som tilbehør til de fyldte auberginer passer basmatiris eller couscous samt tyrkisk yoghurt med frisk mynte.