Fredsliljer kan vokse og blomstre hurtigt med gartner vigtigste opgave

Mad og drikke

17/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Fredsliljer elskes for deres fantastiske blomster. Derfor kan det være meget skuffende, når de ikke blomstrer. Nu har en ekspert delt en simpel opgaver, der får blomsten tilbage på planten.

Ifølge Vladan Nikolic, husplanteeksperten bag bloggen Mr. Houseplant, skyldes en manglende blomstring på fredslilje lavt lys: "Hvis en fredslilje ikke får nok lys, vil den ikke blomstre. Det er nemt at rette op på."

Selvom fredsliljer er meget selvforsynende og kan overleve i "utrolig lavt lysniveau", vil de ikke trives under disse forhold og "slet ikke blomstre".

For dem, der bare vil have smukke blade fra deres fredslilje, er lavt lys fint. Men hvis de vil se blomster, har planten brug for mere lys.

At give denne stueplante tilstrækkeligt lys betyder, at det "bør hjælpe din fredslilje med at vokse og blomstre hurtigt".

Du bør derfor placere stueplanten et sted i dit hjem, der får omkring seks til otte timers ret lyst lys om dagen.

Når du har fundet et sted med den optimale balance af lys, bør fredsliljen vise flere blomster i de følgende uger. Udover belysning stimulerer andre faktorer effektivt fredsliljer til at blomstre og trives.

Vladan sagde: "Fredsliljer har brug for korrekt vanding, en veldrænet jordblanding, afbalanceret husplante-gødning, korrekt ompotning, varmere temperaturer og luftfugtighed. Alle disse faktorer skal være gode for, at fredsliljer kan blomstre."

Hvis du imidlertid har fulgt alle disse plejeopgaver og stadig ikke ser nogen blomster på deres fredslilje, kan det være, fordi planten endnu ikke har nået det rigtige modenhedsniveau.

Eksperten forklarede: "Fredsliljeplanter, ligesom de fleste andre stueplanter, der blomstrer, skal nå et bestemt modenhedsniveau, før de kan blomstre."

Óg han runder af med at sige: "Hvis du lige har købt en lille plante, kan det være nødvendigt at vente mellem ni og 15 måneder, før den når det modenhedsniveau, hvor den kan blomstre."

Kilde: Express.