Gør denne ene ting ved dit kaffefilter - og dine smagsløg vil takke dig

Mad og drikke

27/05/2025

Skrevet af Kamille Isaksen

Put kaffefilteret under vandhanen og se magien ske.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Hvis du er typen, der tager din kaffe nogenlunde lige så seriøst som din nattesøvn, så er her et tip, du ikke må ignorere.

Det handler hverken om dyre bønner fra bjergsider i Peru eller specialudstyr, der ligner noget fra en kemitime.

Det handler om noget så simpelt som dit kaffefilter.

Kaffeeksperten Roosa Jalonen har et nemt, men ofte overset trick, som kan tage din kaffe fra “meh” til “mmm”.

Og det tager under 10 sekunder.

Det skriver mediet Herkkusuut.

Det eneste, du skal gøre er at skylle din filterpose med vand, før du hælder kaffen i og trykker på start.

"Jeg vander altid filterposen først," siger Roosa Jalonen, som især anbefaler dette, hvis du bruger de brune, ublegede filtre.

De kan nemlig afgive en let papagtig smag, som sniger sig med i kaffen – og det er vel næppe det, nogen drømmer om at få serveret i deres morgenkop.

Men det er ikke kun smagen, der får et løft. Når du skyller filterposen, hjælper du den med at sætte sig bedre til rette i filterholderen.

Det forhindrer, at vandet løber udenom posen og ned i kanden – og du undgår dermed både tynd kaffe og uønsket grums.

Så næste gang du står der i morgentrætheden med kaffemaskinen foran dig, så gør dig selv en tjeneste.

Brug de få ekstra sekunder på at give filterposen et hurtigt skyl under vandhanen.