Er dåseåbneren blevet væk? Sådan åbner du en dåse med en ske

Mad og drikke

21/04/2024

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Skrevet af Kathrine Frich

De fleste af os har vist stået i en situation, hvor vi manglede en dåseåbner.

En Lifehack-ekspert viser på de sociale medier, hvordan du kan åbne en dåse, selvom din dåseåbner er væk.

Det skriver Mirror

Alt dette takket være et smart ske-trick - men du skal være ekstremt forsigtig.

Kræver bare en ske

Intet køkkenskab ville være fuldendt uden et par konservesdåser, perfekte til nætter, hvor alt hvad du har lyst til, er en tallerken varm suppe, og du ikke gider gå ud i regnen efter forsyninger.

Selvfølgelig kan dette vise sig lettere sagt end gjort, hvis du simpelthen ikke kan finde din dåseåbner.

Nu har en snedig ”ekspert” afsløret, hvordan du stadig kan åbne din favoritdåse ved blot at bruge en ske.

Dette kan vise sig nyttigt i en nødsituation eller under en campingtur, men du skal være yderst forsigtig med den skarpe og takkede kant på dåsen.

Laver hul i toppen

I en YouTube-video demonstrerede vloggeren @DaveHax, hvordan han var i stand til at åbne en dåse majs ved at holde en almindelig dessertske i håndfladen, mens han holdt fast i dåsen og gnubbede skeen frem og tilbage, samtidig med at han trykkede godt og kraftigt ned for at lave en rille på den ene side af dåsen.

I en video, der har fået mere end 49.000 likes, siger DaveHax:

"Hvis du fortsætter med det et stykke tid, laver du et hul lige igennem toppen af dåsen”. Lidt senere kunne han fremvise det udskårne topstykke.  

Han fortsatte med at advare i videoen: "Selvfølgelig efterlader det at åbne en dåse på denne måde en virkelig skarp og takket kant, så du skal virkelig være forsigtig. Hvis du vil prøve det, bør du måske overveje at bruge sikkerhedshandsker."

Det virker faktisk

En imponeret følger kommenterede: "Utroligt nok virker det faktisk. Jeg var på campingtur med fire venner, og vi havde nogle konservesdåser til aftensmad, men ingen dåseåbner. Jeg prøvede at åbne dåserne med en ske, og utroligt nok lykkedes det. Der var fire meget imponerede og taknemmelige venner, som ellers ikke ville have fået noget at spise. Det kræver en del indsats, men sult er en vidunderlig motivationsfaktor!"

 En anden skrev: "Jeg kunne næsten begynde at græde. Du reddede min aften. Dum dag på arbejdet, og jeg glemte, at min dåseåbner var gået i stykker. Det meste af det, jeg skulle bruge til at lave kødbolle-sandwich, er i en dåse. Mange tak. Så trist som det lyder, så reddede du min aften. Jeg havde opgivet og troede, jeg skulle spise frysepizza, efter at have glædet mig til en sandwich hele dagen."