Det er IKEA selv, der har delt opskriften!
Den svenske møbelgigant IKEA har i dag fem varehuse i Danmark.
Det betyder, at der er mange danskere, der ikke lige kan tage et smut forbi IKEA for at finde det, de mangler til hjemmet, eller for at besøg restauranten og spise de legendariske kødboller.
Og lad os være ærlige: Det sidste er for mange af os rigeligt grund til at lægge turen forbi.
Men hvis du bor langt fra en IKEA og ikke lige har lyst til at gøre jagten på aftensmad til en helaftens-opgave, så er der godt nyt.
IKEA har nemlig afsløret den næsten mytiske opskrift på de velkendte kødboller!
Det er IKEA i Storbritannien, der har delt opskriften på det, mange vil betegne som den svenske nationalret. I bedste IKEA-stil er den endda lavet som de velkendte manualer, men hvis du ikke lige har lyst til at føle, du er ved at samle et møbel, når du laver aftensmad, får du opskriften her!
Det skal du bruge
Köttbullar
500 gram oksekød
250 gram svinekød
1 løg (finthakket)
1 fed hvidløg
100 gram rasp
1 æg
5 spsk sødmælk
Salt og peber
Olie til stegning
Flødesovsen
1 dl olie
40 gram smør
40 gram hvedemel
150 ml grøntsagsbouillon
150 ml oksebouillon
150 ml fløde
2 spsk sojasauce
1 spsk dijonsennep
Sådan gør du
Köttbullar
Du skal starte med at blande kødet godt sammen. Herefter skal du hakke løget fint og blande det med kød, hvidløg, rasp, æg og tilsætte mælk, salt og peber.
Nu skal du lave små runde boller af farsen, og lægge dem på en tallerken i køleskabet, hvor de skal stå i to timer, eller mister de formen.
Put olie på en stegepande og varm den op til middel varme. Du skal være forsigtig når du lægger bollerne på panden.
Herefter skal du stege dem, til de er gyldne.
Put dem i ovnen i 30 minutter
Sovsen
I mens kan du lave sovsen. Du starter med at smelte smørret. Herefter tilsætter du mel og rører rundt med du varmer op under omrøring i to minutter.
Nu skal du tilsætte bouillon og fortsætte med at røre rundt.
Til sidst tilsætter du fløde, sojasovs og sennep, og lader sovsen koge op indtil den bliver tykkere. Når den har den rette konsistens, er den klar.