8 fødevarer, du aldrig må fryse ifølge ekspert

Mad og drikke

09/09/2024

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Skrevet af Kathrine Frich

Der er helt sikkert nogen af disse fødevarer du har frosset før.

Når du ønsker at få din mad til at holde længere, virker det som den oplagte løsning at bruge din fryser.

Det skriver Mirror

Men der er flere madvarer, du aldrig bør fryse, mener en organiserings- og rengøringsekspert.

Salat går fra sprød til grød

Selvom du måske bliver overrasket over et par stykker, kan de simple råd gøre hele forskellen, da proffen afslørede, at visse produkter mister deres smag i fryseren.

Rådene blev delt på TikTok af den populære skaber @neat.caroline.

I et indlæg dedikeret til emnet sagde Caroline:

"Når salat fryser, går den fra sprød til grødet." Hun tilføjede, at man heller ikke skulle opbevare sauce eller sovs i fryseren, da "de kan ende med at blive vandige, når de tør op."

Stivner eller skiller

Tilsvarende er de fleste mejeriprodukter ikke egnede til frysning, ifølge eksperten.

"Mælk, creme fraiche og yoghurt kan skille og stivne, når de optøs," forklarede Caroline.

I mellemtiden mister andre fødevarer deres smag, når de tilberedes fra frossen.

"Når kogt pasta eller ris optøs fra fryseren, vil det smage overkogt og mangle smag," sagdehun.

Ligeledes rapporterede hun, at "at fryse din kaffe faktisk kan fjerne noget af smagen og aromaerne."

Ikke et problem for mig

Caroline frarådede også at opbevare kartofler i fryseren, da de kan blive "bløde og kornede", når de først er optøet.

Til sidst advarede hun: "Når drikkevarer på dåse eller flaske er frosset, kan de potentielt eksplodere."

I kommentarerne var andre foodies hurtige til at dele deres egne råd.

En person svarede: "Jeg fryser masser af mejeriprodukter, det er bedre at portionere det ud. Det er måske ikke ideelt, men det er stadig nyttigt i mange retter."

En anden påpegede: "Kartofler er okay, hvis du skal mose bagefter."

I mellemtiden afslørede andre, at de havde frosset flere af varerne uden at støde på problemer. "Jeg fryser de fleste af disse og har aldrig haft problemer med at genopvarme dem efter delvis kogte kartofler er blevet tilberedt meget godt, og fløde er fint, når du først rører det," lød et sådant svar.

En anden afslørede: "Har aldrig haft problemer med pasta ris, sauce eller mejeriprodukter."