Du opbevarer dine jordbær forkert – her er stedet, der faktisk virker

Mad og drikke

16/05/2025

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kamille Isaksen

Her er det perfekte sted at opbevare jordbær.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Foråret er landet, sommeren er lige om hjørnet, og det betyder én ting.

Jordbærsæsonen er i gang, og supermarkeder og torve bugner med bakker af de søde røde bær.

Mange danskere køber dem i massevis, og glæder sig til at sætte tænderne i dem.

Men inden du lægger dem i frugtskålen på køkkenbordet og lader skæbnen råde, så stop lige op et øjeblik.

For der er ét sted, hvor jordbærrene faktisk kan holde sig lækre – og det er ikke der, du tror.

Jordbær er nemlig nogle sarte små divaer.

De modner ikke videre, når de først er plukket, og de tåler hverken stød, fugt eller kulde særlig godt.

Alligevel smider vi dem gladeligt i køleskabet eller lader dem ligge på køkkenbordet i deres plastikbakke – og håber på det bedste.

Køleskabet er dog ikke nødvendigvis din ven. Det kan gøre bærrene slatne og tage toppen af den søde, sommerlige smag.

Sådan skriver det hollandske medie Elle.

Det mest optimale for dine jordbær

Du skal først og fremmest starte med at give dine jordbær et kort bad i en blanding af én del hvid eddike til tre dele vand.

Det dræber skimmelsvampe og forlænger holdbarheden.

Efter du har tørret dem, skal du lægge dem i en lufttæt beholder foret med køkkenrulle.

Gerne i ét lag – eller med blød papiradskillelse mellem lagene. Det forhindrer trykskader, som kan ende med at ødelægge dine jordbær.

Det bedste sted for dine jordbær er et køligt, mørkt og tørt sted – som et skab, en kælder eller et godt ventileret spisekammer.

Har du planer om at spise jordbærrene inden for et døgn eller to? Så går det med køleskab.

Men vil du have dem til at holde længere, er skygge og stabil temperatur vejen frem.