Du laver for meget sauce og 4 andre fejl, du begår, når du laver pasta

Mad og drikke

11/10/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Pasta med tomatsovs er en af de retter, som de fleste har fået en rutinemåde at gøre det på. Men faktisk kan det gå ud over kvaliteten af retten, hvis den ikke bliver tilberedt optimalt. Og nu deler eksperter de 5 største fejl.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Ifølge madeksperter fra Taste.com.au kan der være visse fejl, du begår, når du tilbereder denne lækre ret.

Fra at vaske smagen væk til at bruge den forkerte pasta, er her fem almindelige fejl.

1. For meget sauce

Selvom en masse sauce kan gøre det ekstra saftigt, foretrækker italienerne at lade pastaen blive belagt, men ikke overdænget.

Derfor er det vigtigt at tilberede i en pande, der er stor nok til at vende den drænede pasta og sauce, så du virkelig kan holde øje med, hvor meget der skal tilsættes.

2. Forholdene er ude af balance

Når du tilbereder en hvilken som helst ret, er det vigtigt at få de rigtige ingredienser i forhold til hinanden.

Så først og fremmest er det afgørende at koge pastaen i masser af saltet kogende vand og i en pande stor nok til at rumme den.

Pasta har brug for masser af plads, da den udvider sig under tilberedningen – ellers kan den klistre sammen. Rør den gode pasta, når du tilføjer den til det kogende vand for at forhindre, at den klumper sammen.

3. Farvel til smagene

Der er ingen grund til at tilberede en tallerken pasta, hvis du ikke får smagene rigtige, og en fejl, som folk begår, er at skylle kulhydraterne efter kogningen.

Hvis du gør det, skylles stivelsen væk, som hjælper saucen med at klæbe til pastaen.

Du skyller også pastaens smag væk.

4. Din sauce og pasta passer ikke sammen

At bruge lidt tid på at vælge den rigtige type pasta til din sauce gør en verden til forskel.

Alle ved, at bolognese går godt med spaghetti, men alt andet kan blive forvirrende.

Spaghetti, linguine og fettuccine fungerer også godt med cremede saucer. Korte, tubulære pastaretter er fantastiske med grøntsagssaucer. Brede bånd og pasta med riller passer perfekt til kødsovs.

5. Overdrevet med kogetiden

At tilberede pasta perfekt al dente er en balancegang. Den skal koge igennem, men stadig have en let fasthed. Tjek pastaen omkring et minut, før uret er sat til at slutte.

Den skal være tyggevenlig og have en ensartet farve. Overkogt pasta bliver grynet, og det vil ingen have.

Kilde: Daily Star