Du har drukket pumpkin spice forkert hele dit liv: Sådan gør du

Mad og drikke

24/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Kaffeelelskere ser frem til denne tid på året, hvor pumpkin spice latte dominerer bestillinger af varme drikke, men har du nogensinde overvejet at prøve smagen i en te?

Pumpkin spice er en populær smag, der nydes hele efteråret og vinteren. Du behøver imidlertid ikke at være en latte-elsker for at slubre den sæsonbetonede drik. Det viser sig, at pumpkin spice også passer godt til te. Ja, du læste rigtigt.

Pumpkin- og kanelsmag passer fremragende til en god kop te. Og vi har talt med en ekspert for at hjælpe dig med at mestre den perfekt bryggede te, der får dine smagsløg til at sitre på denne tid af året.

Krisi Smith, medstifter og chefblandingskemiker hos Bird & Blend Tea Co., afslørede, hvordan en af deres varianter af pumpkin spice kan lave den "perfekte efterårskrydrede te."

I en eksklusiv samtale med Daily Star sagde brygningseksperten: "Hvis du leder efter noget med mindre koffein og flere antioxidanter, kan det at vælge te være perfekt."

Chai-te er en sort te, der dannes ved at brygge sort te i mælk og vand, før man søder væsken med sukker, så den er allerede smagfuld.

For teelskere, der leder efter den der pumpkin spice smag, opfordrede Krisi til at brygge i mellem to og fire minutter for de bedste resultater. Og det er vigtigt at brygge det ved den rette temperatur.

"Da det er baseret på sort te, kan du brygge det med vand ved 100 grader," sagde eksperten. "Så en teskefuld løs te, tilsæt kogende vand, vent på, at det brygger i to til fire minutter, og nyd det med eller uden mælk. Jeg kan faktisk godt lide det med en sjat havremælk!"

Ved siden af skal du lave dit græskarkagekrydderi bestående af 3 spsk stødt kanel, 1½ tsk stødte nelliker, 2 tsk stødt ingefær, 1½ tsk stødt allehånde og 2 tsk fintrevet (eller stødt) muskatnød (der er nok til mange pumpkin spice teer).

Kilde: Daily Star.