Chili laves traditionelt med hakket oksekød og bønner og smages til med chili eller chilipulver.
Den varme ret er en favorit til aftensmad i britiske husstande, og mange mennesker har udviklet deres egne opskrifter på den.
Men en kok har hævdet, at hans "prisvindende" opskrift er den eneste måde at tilberede den på, og den indeholder en "hemmelig ingrediens".
Kokken Jaffry K. Ward delte en video på sin TikTok-profil og sagde: "Her er, hvordan du laver min berømte prisvindende chili... Jeg vil give jer min hemmelige ingrediens, der løfter chilien til det næste niveau."
Andre TikTok-brugere, der fulgte hans opskrift, hævdede, at den var "så god", "lækker" og et hit i deres familier.
Det skal du bruge
1 glas/215 g skiver af grønne jalapeños
4 spiseskefulde tomatpuré
1 dåse hakket tomat
1 grøn peberfrugt, i tern
1 fed hvid løg, i tern
1 kg magert hakket oksekød
1 spiseskefuld stødt spidskommen, hvidløgspulver, løgpulver, stødt sennep og paprika
3 spiseskefulde chilipulver
1 teskefuld Proper Spicy Seasoning - eller en alternativ
Worcestershire sauce
1 oksebouillonterning opløst i vand
1 dåse kidneybønner
Sådan gør du
Begynd med at sautere løg og hakket peber i en stor pande med en smule madolie. Tilsæt det hakkede oksekød og steg, indtil det er let brunet. Tilsæt jalapeños og steg i yderligere tre minutter, inden du drysser den brede vifte af krydderier i en lille skål.
Ifølge kokken er det her, hans hemmelige ingrediens kommer ind i billedet. Den hedder Proper Good Spicy Seasoning mix, som Jaffry sagde: "giver min chili et ekstra spark".
Blandingen er billig at købe, men svær at finde i Storbritannien, men enhver anden krydderiblanding med en base af krydret rød peber og paprika burde fungere lige så godt.
Når den er hældt i skålen, så tilsæt halvdelen af den til panden og steg det for at overtrække ingredienserne.
Tilsæt en smule Worcestershire sauce og rør det hele sammen, før du hælder en hel dåse hakket tomat i. Følg op med fire spiseskefulde tomatpuré og bland det sammen med en spatel.
Opløs bouillonterningen i tre kopper vand og tilsæt det langsomt til panden, efterfulgt af en dåse kidneybønner. Lad det koge ned mellem 30 minutter og en time for at give chilien tid til at tykne, og sørg for at smage på den for at teste, om der er brug for mere krydderi.
Når du er tilfreds med smagen, serveres den varm, enten alene eller med ris.
Kilde: Express