Chefkokkens vigtigste trick: Sådan skærer du løg, uden øjnene løber i vand

Mad og drikke

25/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det trick har jeg godt nok savnet!

De fleste mennesker, der har stået i et køkken, har på et tidspunkt oplevet, at deres øjne begyndte at svie og at tårerne begyndte at strømme.

Det sker typisk, når løgene skal snittes.

Hvis du bare benytter dig af disse tips, behøver det ikke at gentage sig. Tilberedningen af dine yndlingsretter bliver herefter en sand fornøjelse.

Løg bruges i de fleste opskrifter. Mange gange er det, den første ingrediens, der forberedes, fordi mange slet ikke kan forestille sig en ret uden løg.

Heldigvis behøver det ikke længere at være en tårefyldt beskæftigelse, hver gang, der skal forberedes en ny opskrift. Alle sætter pris på at kunne tilberede deres yndlingsret uden at skulle stå med tårer i øjnene og smertefuldt kigge på skærebrættet fyldt med løg.

Selvom løg er en lille irriterende grøntsag, når dens flygtige stoffer finder vej til øjnene, så kan den ikke undværes. Løg har også mange positive virkninger på menneskers sundhed. Indtagelse af løg bidrager til en bedre balance af sundt kolesterol og har også en positiv effekt på dine blodtryksværdier.

Sammen med løg optages sunde fedtstoffer i kroppen, som løg hjælper med at optage korrekt, ligesom sukkerarter, hvilket forhindrer deres ophobning. Men hvordan tilbereder vi sø løgene uden at begynde at tude.

Det fortæller denne chefkok om i nedenstående video.

Se den og stop med at tude, mens du skærer løg.