Denne sunde kage kan få dine tænder til at løbe i vand

Mad og drikke

03/07/2023

Skrevet af Magnus Møller

Hvem elsker ikke kager? Nu kan du prøve at bage en grøntsagskage med revet ost derhjemme, og stadig få et solidt og sundt måltid.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Sunde opskrifter er blevet mere og mere populære. Vi elsker næsten alle sammen kager, men nu kan de også nyde dem i en sundere variant. Du kan bage en grøntsagskage med revet ost derhjemme.

Denne opskrift tager cirka en time at lave, og du skal sørge for at have nok grøntsager til den.

Til denne opskrift skal du bruge flere ingredienser. Du kan spise denne kage som hovedmåltid til frokost eller middag, men du vil ikke begå en fejl, hvis du spiser den som en snack, da den sagtens kan spises kold.

INGREDIENSER

  • 2 stk. kartofler

  • 2 stk. gulerødder

  • 300 g porre

  • 1 stk. frisk rød peberfrugt

  • 4 stk. frisk grøn peberfrugt

  • 1 spiseskefuld frisk persille

  • 170 g hvidkålshoved

  • 4 stk. æg

  • 4 spiseskefulde olivenolie

  • 5 spiseskefulde mælk

  • 4 spiseskefulde hvedemel

  • 1 teskefuld salt

  • 1 teskefuld knust sort peber

  • 1 spiseske bagepulver

  • 150 g revet cheddarost

Fremgangsmåde:

Start med at skrælle kartoflerne. Skyl kartoflerne efter skrælning og riv dem groft i en stor skål. Skræl også gulerødderne og riv dem groft. Når gulerødderne er revet, tilsæt dem til kartoflerne. Skyl de friske peberfrugter under rindende vand, fjern frøene, stilken og skær dem i mindre tern.

Tag porren og rengør den. Skær den i tynde skiver og tilsæt den til skålen med kartofler og gulerødder. Gør det samme med hvidkål, skyl det og hak det fint. Når du har alle ingredienserne i skålen, drys persillen over dem og begynd at lave dejen.

Tag endnu en skål og pisk æggene sammen med salt, mælk, olivenolie, knust peber, bagepulver og hvedemel. Bland hele blandingen sammen indtil den får en konsistens, der ligner en halvflydende dej.

Hæld dejen i skålen med den revne grøntsag og bland det godt sammen enten med rene hænder eller en ske.

Efter du har blandet alle ingredienserne, læg blandingen jævnt i en bageplade med bagepapir og bag den i en forvarmet ovn ved ca. 180 °C i cirka 20-25 minutter.

Tag den derefter ud, drys revet ost (cheddar) over og bag den i yderligere fem til ti minutter.

Server kagen varm, f.eks. med din foretrukne dip eller hjemmelavet sauce.

Velbekomme.