Undersøgelse viser: Sådan holder pensionister sig uafhængige

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

En rundspørge blandt 2000 pensionister over 70 har afsløret interessante ting.

Pensionister er fast besluttet på at bevare deres uafhængighed senere i livet - ved at klæde sig, som de vil, tage på så mange ferier som muligt og lære nye ting.

Det skriver Express.

En meningsmåling blandt 2.000 voksne, i deres 70'ere og derover, viste, at 72 procent er bekymrede over tanken om at være en byrde for andre i fremtiden.

Men mens 73 procent føler sig år yngre end deres faktiske alder, føler 78 procent, at det vil hjælpe dem med at forblive selvforsynende på lang sigt, at holde deres sind skarpe nu.

75 % har flere ting på bucketlisten

Som følge heraf er der mange, der vender sig til krydsord, Sudoku og optager en ny hobby.

Andre interesserer sig for, hvad deres børnebørn laver, har regelmæssige samtaler med yngre slægtninge om, hvad der er "fedt", og går på pubben mindst en gang om ugen.

Det viste sig også, at 75 procent stadig har adskillige dele af verden tilbage på deres ønskeliste, de har til hensigt at besøge, hvor otte ud af ti ser rejser som en måde at bevare uafhængighed på.

Spencer J McCarthy, formand og administrerende direktør for Churchill Retirement Living, som har bestilt undersøgelseb, sagde:

"Uafhængighed kan betyde forskellige ting for forskellige mennesker, som resultaterne har vist. Det er utrolig vigtigt for folk, at de forbliver uafhængige så længe som muligt, når de bliver ældre - og forskningen har vist, at mange stræber efter at opnå dette ved at holde deres krop og sind aktive og nyde en fuld og varieret livsstil. Som et resultat er det betryggende at høre, at mange føler sig yngre, end de er, og at folk bliver mere og mere aktive og eventyrlystne i deres senere år."

Så meget yngre føler de sig

Det kom også frem, at energiske pensionister føler sig i gennemsnit 14 år yngre end deres faktiske alder - og 36 procent mener, at de er mere aktive, end de var for to årtier siden.

I mellemtiden mener næsten halvdelen (49 procent), at de gør et godt stykke arbejde med at ændre folks opfattelse af, hvordan "gamle" mennesker er, gennem deres ungdommelige adfærd.

En tredjedel mener dog, at deres børnebørn ser dem som "gamle" - selvom folk i gennemsnit når 63 år, før de selv føler sig "gamle". Og hvis de kunne vælge en hvilken som helst alder at være igen, ville de vælge 30.

Frygter indbrud når de rejser

Når pensionister holder sig travlt beskæftigede, fører det naturligvis til, at ejendommene står tomme – hvor hver sjette føler sig utilpas ved at gøre det, når de skal på ferie i en uge eller mere.

Næsten en femtedel (19 procent) har oplevet et indbrud, eller et forsøg på et, på deres ejendom, når de efterlades uden opsyn. Og 21 procent af voksne over 65, adspurgt via OnePoll, indrømmede, at deres nuværende ejendom er større, end de har brug for - med det samme antal, der ikke er i stand til at gøre så meget, som de gerne vil på grund af mangel på ekstra indkomst.

Churchills Spencer J McCarthy tilføjede: "Når du lever livet fuldt ud, ønsker du ikke at blive holdt tilbage af bekymringer, såsom bekymringer over din ejendom, når du er væk på en lang rejse eller besøger venner og familie. En stor ting ved at bo i en lejlighed som vores er, at du kan nyde fuldstændig ro i sindet, når du er ude på dine eventyr. Du kan bare "låse og gå" og nyde din tid væk, i sikker forvisning om, at dit hjem vil være sikkert, når du kommer tilbage."

15 råd til at beholde din uafhængighed

 1. Havearbejde

 2. Klæder dig som du vil

 3. Spise en varieret kost

 4. At holde kontakten med gamle venner

 5. Krydsogtværs

 6. Se nye tv-serier

 7. At være interesseret i, hvad dine børnebørn laver

 8. Tage vitamintilskud

 9. Træne mindst to gange om ugen

 10. Overholde reglen om at have "lidt af det, du har lyst til"

 11. Leger med børnebørn

 12. Får masser af søvn om natten, så de har energi nok til dagen

 13. Bruger offentlig transport regelmæssigt

 14. Tager på så mange ferier som muligt

 15. At lære noget nyt