Tre ultimative ferieformer for pensionister

Livet som pensionist

27/4/22 | 06:30

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Med sommerferien rundt om hjørnet, er det for mange ved at være ferietid. Som pensionist er man ikke bundet af de traditionelle ferieperioder – alligevel kan en ferie indenfor de næste par uger være fristende, hvis det danske sommervejr skulle skuffe, som det gør en gang i mellem. Men verden byder på et hav af feriedestinationer- og former. Lige meget hvilken verdensdel, man ønsker at tage til, og hvilken type ferie, man gerne vil på, er der mulighed for dette. Så hvordan skal man vælge sin ferie? Her kommer tre gode muligheder.

Den klassiske charterferie

Når du gerne vil på ferie, kan det være, du hører til den gruppe, der ikke ønsker at røre en finger selv. I stedet for at bruge timer på at lede efter de billigste flybilletter til den valgte feriedestination og finde et hotel, der opfylder dine krav, kan charterferien være svaret på dine ønsker.

Med en charterferie kan du vælge i mellem alle de traditionelle feriesteder som eksempelvis Grækenland eller Spanien. Her kan du opleve luksussen ved at få all-inclusive i form af mad og drikkevarer, så du ikke hele tiden skal tænke over hvilke restauranter, der ser indbydende ud og især priserne.

Derudover kan du ligge og dase ved poolen dagen lang og slappe af. Når varmen bliver for meget, kan du gå op på hotelværelset for at få en pause for solen og læse en god bog.

Det luksuriøse krydstogt

En anden form for ferie, der fanger manges interesse, er krydstogterne. Fordelen ved disse er, at du kan opleve den luksus, der er på båden, hvor det føles som om du bor i en by, der har alt – restauranter, barer, pool, biograf og alt andet, hjertet begærer.

Når man eksempelvis alligevel befinder sig på den anden side af Atlanten, kan det samtidigt være smart at besøge flere lande på en gang, nu man endelig er kommet dertil. Det er dog ikke alle, der finder det lige overskueligt selv at skulle besøge flere lande på samme ferie, da det kræver meget planlægning og overskud. Med et krydstogt bliver du sejlet til alle de store byer i forskellige lande, uden du selv skal yde noget. Imens kan du i stedet slappe af på skibet og nyde livet.

Den spændende safari

Safari er bestemt en oplevelse, du aldrig vil komme til at glemme – og har du endnu ikke oplevet sådan en ferie, er det ved at være på tide. En uge eller to i eksempelvis Kenya, hvor du får set alverdens dyr, der kun er til at se i Danmark i Zoologisk Have er noget, der ikke ryger i glemmebogen. Det kan være, du er så heldig at opleve ”The Big 5”, som utrolig mange stræber efter på sin safaritur.