Tre steder hvor du kan spare penge

Livet som pensionist

01/4/22 | 05:38

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Livet skal nydes til det fuldeste, også selvom man er kommet op i årerne. Dog kræver de fleste sjove og interessante oplevelser, at man har en smule liggende på kistebunden.

Der findes heldigvis måder, hvorpå man kan spare penge og stadig opleve en masse forskellige oplevelser samt nyde tilværelsen til det fuldeste. Derfor har vi fundet tre alternative områder, hvor man kan spare lidt på pengene, så man kan opleve flere ting.   

Tag ud og spis om eftermiddagen

Der er noget særligt over at tage ud en aften og spise med de mennesker, man holder mest af. En aften sammen med vennerne eller veninderne, hvor man deler de seneste oplevelser og rigtig får lidt afstand fra de normale hverdagsaftener. Dette er noget, man burde tillade sig selv noget oftere. Det kan dog godt hurtigt løbe op, hvis man kommer ud de lidt finere steder.

Der findes heldigvis et glimrende alternativ til netop dette. De fleste restauranter har som regel lave besøgstal af kunder i løbet af eftermiddagen, da de fleste mennesker er på arbejde. Derfor tilbyder de fleste restauranter gode frokost tilbud. Det er ofte her, man kan spare en del penge. Dette kan udnyttes, hvis man ønsker sig den fornemmelse, som blev nævnt tidligere. Der er nemlig ingen, der siger, man skal nødvendigvis skal spise ude om aftenen for at have en fantastisk middag.

Skulle man en dag være i den situation, hvor man ikke har mulighed for at tage ud i byen for at spise frokost, så tilbyder mange resturanger de sammen frokosttilbud som take away. Der er dog forskellige muligheder rundt om i det ganske land, og de forskellige tilbud kan altså variere fra sted til sted. Take away i Silkeborg er nødvendigvis ikke det samme som i København.

Billige rejser

De steder man kan spare flest penge, når det kommer til oplevelser, er på forskellige rejser. Mange tænker, at det nemmeste og mest sikre er at bestille deres rejser igennem diverse rejsebureauer. Selvom der er en øget service og sikkerhed ved at bestille igennem et rejsebureau, så er det ofte spild af penge.  

Skræddersyning af ens egen rejse er blevet gjort meget simpel i forhold til, hvordan det har været før i tiden. Hjemmesider som f.eks. Momondo har gjort denne opgave særlig nem, da hjemmesiden både finder de billigste flybilletter samt de billigste hoteller i det område, man ønsker at bo i. Det eneste man skal tage stilling til er de tidspunkter, man ønsker at rejse på.

Omlægning af lån

Nogle gange kan det være fristende at tage diverse sms-lån for at kunne få råd til alle de mange oplevelser, man gerne vil prøve. Dette er dog ikke den smarteste løsning, da de fleste kviklån har højere renter end normale forbrugslån. En anden måde, man kan gribe det an på, er ved enten at omlægge sine nuværende lån eller optage mere gæld i sin friværdi.

Det kan være forholdsvis fornuftigt at tjekke andre konkurrerende banker, da de tilbyder forskellige månedlige renter. Ved omlægning af ens lån kan man i nogle tilfælde få nedsat ens månedlige rente på det nuværende lån. Dette vil nedsætte de månedlige udgifter, så der kommer mere plads i budgettet til oplevelser og rejser.

Den anden metode går grundlæggende ud på, at man låner i den mængde friværdi, man har til rådighed. Et eksempel kunne således være, at man startede med at have lånt 1.000.000 kr. til sin bolig. Står man en dag og har eksempelvis betalt 500.000 kr. tilbage, så er der mulighed for at låne en ny omgang af 500.000 kr.

Dette er dog ikke noget, vi vil anbefale som forbrugslån. Der er det bedre at få betalt alt sin gæld ud, så man kan have mere til sig selv. Hvis dette er noget, man overvejer i forbindelse med andre investeringer, så kunne det være en fordel at snakke med en boligadvokat, som kan vejlede og rådgive en efter behov.