Sommerguide: Fem sjove aktiviteter at lave med børnebørnene

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Sommeren er i fuld gang, og skole og arbejde er startet igen og det betyder for mange, at der skal passes børnebørn. Det kan være lidt af en mundfuld, da de mindste børn jo har en masse energi, som bare venter på at blive brændt af, så det gælder om hele tiden at finde nogle passende aktiviteter, som giver børnene mulighed for at gøre dette.

Men hvis du mangler nogle muligheder, så kommer der her fem sjove aktiviteter, der tapper børnene for energi og som ikke koster dig en krone.

Tag børnene med på stranden

Hvis vejret er godt er det selvfølgelig oplagt at tage børnene med på stranden. Det er både sjovt for børn og voksne at komme en tur i vandet og måske kaste sig rundt i bølgerne. Derudover er det nemt at medbringe en madkurv, med noget at spise og drikke, samt måske en bold som man kan spille med.

Tag børnene med på en lang cykeltur

Uanset hvor gamle dine børnebørn er, så vil det helt sikkert være populært at tage børnene med på en lang cykeltur. Dette kan både gøres, hvis børnene har deres egne cykler eller du kan anskaffe dig en billig ladcykel som du kan køre børnene rundt i. Ved at gøre dette får du både selv noget motion og børnene vil få en masse frisk luft, hvilket ofte er med til at gøre en træt senere på dagen. For at skåne dig selv kan det også anbefales at kigge efter en el-ladcykel. Så skal du ikke træde så hårdt i pedalerne og dermed skåner du dig selv og din krop.

Tag børnene med i haven eller en tur i skoven

Et andet sted, hvor børnene har godt af at komme hen er en tur i haven eller endda en tur i skoven. Fælles for begge steder er, at der er masser af plads til at slå sig løs. Du kan selv tage noget legetøj med til børnene så de har noget at underholde sig med.

Du kan også vælge at slå et telt op og eventuelt lade dem overnatte ude i haven. En tredje løsning her er at inddrage børnene i dit havearbejde. Hvis du alligevel skal have vandet blomster eller klippet hæk, kan du lade børnene hjælpe til i et omfang, der er sikkert for alle parter. Men ofte finder børnebørnene det sjovt at blive inddraget i mere ’voksne’ aktiviteter og blandt andet at klippe hæk kan være en spænde oplevelse at stifte bekendtskab med. Men hvis du har tænkt dig at prøve dette, er det en ide at anskaffe sig en børnevenlig stige.

Inddrag børnene i din egen hobbyer

Ligesom at tage børnene med i haven, kan det godt betale sig at inddrage børnene i ens egen hobbyer. Uanset om du kan lide at spille kort, strikke eller noget helt tredje, så synes børnene som sagt, at det er spændende at få lov til at gøre noget som de voksne gør, og lære noget nyt, såsom hvordan man bruger strikkepinde eller hvordan man ruller garn eller måske hvordan man bygget et modelfly.

Læs en historie højt efter frokost  

Endnu en måde du kan få børnene til at falde til ro er ved at læse historier højt. Dette er især en god ide efter børnene har fået noget at spise – eksempelvis frokost. Når børnene lytter til historier er de meget koncentrerede om lige netop hvad der sker, så dette er en god metode til at få ro på tropperne.