Simpelt rejsetrick for pensionister: Kan spare dig tusindvis af kroner på ferien

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Får det dig til at overveje dine planer?

Ser man på kalenderen, er det ikke særligt lang tid til, at det er sommer.

Kigger man ud ad vinduet, kan det føles imidlertid som om, det bliver en ørkenvandring uden lige.

Trods det mildest talt uindbydende forårsvejr, er der nok allerede mange, der er gået i gang med at planlægge den næste tur ned til sol og varme, og for de fleste er det nok særligt i løbet af sommeren, der er næste oplagte mulighed, i hvert fald hvis man har børn i skolealderen.

Men det er ikke nødvendigvis en særligt god idé. I hvert fald ikke, hvis du vil passe lidt på din økonomi.

Landechef for charterselskabet Sunweb, Jan Lockhart, fortæller nemlig til B.T, at der er ganske betragtelige summer at spare, hvis man styrer uden om de populære rejseuger - en tendens, de særligt oplever omkring skolernes efterårsferie.

"Hvis man er fleksibel og har mulighed for at rejse i ugen før eller efter uge 42 (efterårsferien, red.), så er der altså rigtig mange penge at spare," sagde han til mediet i september

Tricket virker hele året

Lige efterårsferien sidste år var ekstraordinært travl for rejselskaberne, ikke mindst på grund af en vejrmæssigt skuffende sommer.

Men i betragtning af, hvad vi har været udsat for i 2024 indtil videre, er det ikke utænkteligt, at man kommer til at opleve det samme pres på pladserne sydover, når vi kigger på skolernes sommerferie.

Så hvis man har mulighed for at planlægge sin næste rejse til udlandet uden om de eftertragtede uger, er der altså flere tusinde kroner at spare - så mon ikke, der er en del pensionister med udrejselængsel, der lige bør tage et kig på uger uden spidsbelastning?