Sådan undgår du hævede fødder på rejsen

Livet som pensionist

26/2/23 | 07:21

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Lange rejser med bus eller fly kan være en prøvelse for kroppen. Når man sidder stille i mange timer og samtidig ikke får nok væske, løber blodet dårligere rundt i kroppen. Det fører ofte til hævede og omme fødder og ben. I værste fald kan det give større eller mindre blodpropper i benene.

Derfor er det vigtigt, at du er godt forberedt, før du stiger på bussen eller flyet.

Husk rejsestrømper og hold benene i gang

Et meget effektivt trick er at holde benene i gang både før og under rejsen. På den måde hjælper du blodomløbet i gang, så du mindsker risikoen for hævede ben.

Derudover er det en god idé at investere i et par gode rejsestrømper. Rejsestrømper hjælper også til at sætte gang i blodomløbet, så både dine fødder og ben har det godt på hele turen. Rejsestrømperne mindsker også risikoen for, at dine fødder hæver, så du nemt kan få dine sko på efter en lang flyvetur. Dit øvrige tøj bør dog være løstsiddende, så blodet frit kan løbe rundt i hele kroppen.

God pleje efter turen

Efter en lang flyvetur eller bustur, kan fødder og ben i det hele taget være trætte og ømme. Derfor er det en god idé at give dem en ordentlig gang pleje. Hvis du døjer med meget hård hud, kan en god omgang med filen anbefales. Mindre hård hud mindsker også risikoen for ømme fødder til daglig, ligesom det mindsker risikoen for ligtorne.

Efter en tur med filen er det ideelt at give fødderne en massage. En god massage sætter for alvor gang i blodomløbet, så du fjerner de sidste rester af hævelse. Det nemmeste er at bruge en god creme, som du masserer ind i huden over hele foden inden sengetid. På den måde sætter du godt gang i det hele, inden kroppen lukker ned, og cremen kan trænge ind i løbet af natten. Hvis du står op i løbet af natten, skal du dog være opmærksom på, at der stadig kan være rester af creme på fødderne.