Plejehjemsbeboere skræmt af ukendte personer

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Flere ældre har klaget over det samme problem

Voel Friplejehjem, der ligger i Silkeborg har haft besøg af ubudne gæster i juleferien.

Det skriver TV2østjylland

Banket på ruderne

Der er flere af plejehjemmets beboere, der har oplevet at der er blevet banket på deres ruder. Og det er et problem, fordi mange af beboerne er sårbare og let bliver skræmte.

"De bliver bange og utrygge. Nogle har oplevet krig og andre ting, og det sætter gang i bekymringer og minder. Så de kan blive frygteligt bange," siger plejehjemsleder Lone Lei

Det skulle efter, hvad beboerne fortæller, være børn eller unge mennesker der har været ude og lave løjerne.

Fremgangsmåden er den samme. De kommer om aftenen, går ind på plejehjemmets grønne område og banker på beboernes ruder, hvorefter de forsvinder ud i mørket igen.

"Jeg tror ikke, børn forstår, hvad de gør. Det kan virke uskyldigt, at man går og banker på vinduer, men det er ikke alle, der kan klare det," siger Lone Lei.

Kan gøre folk meget syge

Det er ikke alle plejehjemmets beboere, der kan sætte ord på det der sker omkring dem, og derfor er personalet også usikre på, hvor længe det har stået på. De har dog oplevet at der i løbet af de seneste uger er flere beboere, der er begyndt at klage over det.

Plejehjemslederen håber at hun kan få fat i børnenes familier. Selvom personalet ikke helt ved, hvem der står bag det, håber de at det kan stoppes. Lone Lei håber at forældre i området omkring plejehjemmet vil tage en snak med deres børn.

"Jeg tror ikke, der er nogen ond mening med det, og i børns hoveder er det helt uskyldigt, at de går og banker på vinduer," siger hun.

Hændelserne er ikke anmeldt til politiet, da Voel Friplejehjem egentligt er glade for deres lokalsamfund og er overbeviste om at det ikke er for at skræmme nogen.

"Der er det op til forældrene at snakke med dem om, at der faktisk er nogle mennesker, som er sårbare og ikke kan tåle det - og som faktisk kan blive mere syge af det," siger hun.