Penge på vej til 130.000 pensionister: Nu er nye pensionsregler trådt i kraft

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der er en solid økonomisk saltvandsindsprøjtning på vej til mange!

December er notorisk kendt for at være en dyr måned, men hvis der er lidt lavvande på kontoen her i starten af det nye år, skal du krydse fingre for, at du har fået modregnet din pension i løbet af det sidste år.

Det lyder måske, som om skribenten her stadig er påvirket af boblerne fra nytårsaften, men d. 1. januar 2024 trådte nye pensionsregler i kraft - og det er her, det med modregningen kommer ind i billedet.

Førhen har det nemlig været sådan, at enten ens egen, eller ens samlever eller ægtefælles indkomst, er blevet modregnet i folkepensionen. Det skal forstås på den måde, at indtægter over 122.004 kroner er blevet modregnet i pensionen.

Men det er slut nu - og det er med tilbagevirkende kraft.

Modregning udbetales snart

Loven virker nemlig med tilbagevirkende kraft tilbage til d. 1. januar 2023, og det betyder, at de pensionister, der er blevet modregnet i løbet af det forgangne år, nu skal have penge tilbage for netop den modregning.

Det er ikke helt klart, hvornår modregningen bliver tilbagebetalt, men det skulle eftersigende ske i begyndelsen af 2024.

Hvad begyndelsen af det nye år så faktisk dækker over, er der nok en del forskellige vurderinger af, men facit er i hvert fald, at de penge, du er blevet modregnet i løbet af 2023, er på vej tilbage til tusindvis af pensionister.

Da de nye regler blev vedtaget tilbage i februar 2023 lød vurderingen fra Beskæftigelsesministeriet, at de nye regler vil komme 130.000 pensionister til gode