Her skal du fejre nytår som pensionist

Livet som pensionist

26/10/22 | 05:17

Skrevet af Redaktionen

Man behøver ikke vælge mellem abefest eller at sidde alene foran fjernsynet nytårsaften, bare fordi man er gået på pension. Har du lyst til at opleve noget nyt, nogle nye traditioner eller alternativer til nytårsfejring, skal du læse med her. Vi giver dig tre alternative bud på, hvor og hvordan nytåret kan fejres.

Til bal i Østrig

Traditionen tro afholdes der hvert år det glamourøse ’Kejserbal’, også kaldet ’Le Grand Bal’, på Hofburgpaladset i Wien. Dette bal er den største nytårsfejring der foregår i byen, og som mennesker fra hele verden hvert år kommer til byen for at opleve.

Ved Kejserballet er det skik, at der ved midnat spilles ”The Blue Danube”, som oprindeligt er komponeret af den berømte østrigske komponist Johann Strauss. Dagen efter, på nytårsdag, opføres den verdensberømte operette "Die Fledermaus".

Efter østrigsk nytårsskik serveres der ved ballet helstegt pattegris, og bordene er dækket flot op med både blomster og slik, som ligeledes skal forestille grise.

Tag en chance i Las Vegas

Har du lyst til et ekstravagant nytår med alt hvad den kan trække, bør du overveje at fejre nytåret i Las Vegas. Las Vegas byder nytårsaften på en fest uden lige, hvor det ene hotel vil forsøge at overgå det andet i forhold til, hvem der har det flotteste pynt, fyrværkeri osv. Her er med andre ord store og festlige oplevelser rundt og hvert hjørne.

Har du ikke lyst til at tage så stor del i de mange festligheder, der foregår i byen, kan du også finde mange kulturelle oplevelser i byen. I Las Vegas er der nemlig rig mulighed for at opleve fantastiske nytårskoncerter, musicals, teaterstykker m.m., med internationale kunstnere. 

Flyd afslappet ind i det nye år i Tyskland

Foruden et ekstraordinært stort fest-gen, hvilket blandt andet ses med deres mange julemarkeder og store nytårsfejringer, er tyskerne også rigtig gode til at slappe af. Har du lyst til at flyde helt væk fra tankerne om højlydte nytårsfejringer, findes der i Tyskland gode alternativer til overkommelige priser.

På et af de mange wellness-hoteller i Tyskland kan du lade dig oversvømme med afslapning, alene eller med en du holder af. Et sådant sted er der mulighed for at bruge de mange luksuriøse bade, dampbade, saunaer til at få løsnet godt op i kroppen efter et travlt år. De fleste steder tilbyder også diverse behandlinger til deres gæster, såsom massage, hudbehandlinger osv.

Ligeledes vil de på et wellness-hotel tage sig godt af din gane, med både store morgenmadsbuffeter og spændende middage om aftenen.