Godt nyt til ældre: Ny 'ligestillings'-lov træder i kraft i dag

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

1. juli er en ny 'ligestillings'-lov trådt i kraft i Danmark.

Det har længe været sådan, at man som arbejdsgiver ikke må vælge ansøgere hverken til eller fra på grund af deres køn, etnicitet, alder eller lignende. 

Andre ting, såsom graviditet, sygdomhistorik og oprindelsesland, må en mulig kommende arbejdsgiver ifølge Juf slet ikke spørge ind til.

Der findes således en lang liste af ting, som ikke må være årsag til, at en arbejdsgiver vælger en fra, ligesom der findes en liste af ting, som slet ikke må tages op under en jobsamtale, og den liste er nu blevet længere. 

Må ikke spørge ind til alder

Fra og med i dag, d. 1. juli, er det nemlig blevet forbudt for mulige, fremtidige arbejdsgivere at spørge ind til alder til en jobsamtale.

Hvor det før kun var forbudt at bruge alder som afgørende årsag til afslag, så er det altså nu helt forbudt at spørge ind til. 

Det skriver TV2

Loven blev allerede vedtaget i marts i år med et stort politisk flertal, men den er altså først trådt i kraft i dag, fredag, og den er sat i verden for at undgå aldersdiskrimination. 

Tidligere har der nemlig været problemer med ledige seniorer, som ikke kan få arbejde på grund af deres høje alder og dermed nærliggende pension, men det forsøger Folketinget med den nye lov at lave om på.