Færdiggjorde uddannelse som 72-årig: Du gætter aldrig, hvem der gav de største klapsalver

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Mere end 50 år efter at have afsluttet gymnasiet, har en 72-årig for nylig opnået en bachelorgrad og vendt sin kasket.

Aldrig forestillet sig at blive uddannet fra universitetet

Den 11. maj blev Sam Kaplan den første af sine syv søskende til at opnå en bachelorgrad, efter at han modtog sit eksamensbevis i Film- og Medievidenskab fra Georgia Gwinnett College i Lawrenceville, Georgia.

Ifølge NBC-tilknyttede WWBT heppede Kaplans 99-årige mor på sin søn fra publikum, da han krydsede scenen under sin eksamensceremoni: "Hun er meget begejstret," bemærkede den nyudklækkede om sin mor og tilføjede: "Hun er begejstret, glad og stolt."

Hun så sin søn sidst i en akademisk sammenhæng i 1969, da han afsluttede gymnasiet. I årtierne efter gik Kaplan ind og ud af forskellige jobs. Ifølge universitetet drev han en rengøringsservice og senere et telemarketingfirma. Han arbejdede desuden også som taxachauffør og i kundeservice for engrosdistribution af elektronik.

"Føltes som min bil havde automatstyring"

Kaplans college afslørede også, at den ældre herre besluttede sig for at tilmelde sig skolen igen for første gang i årtier, da han var 68 år gammel: "Jeg kørte ned ad 316 og hørte i radioen, at Georgia Gwinnett College tilbød en grad inden for manuskriptskrivning," forklarede han og tilføjede: "Min bil på underlig vis at have udviklet automatisk styring, og jeg kørte ud på Collins Hill Road mod universitetet. Fem minutter senere var jeg tilmeldt efterårssemesteret."

Selvom han var voksen, var det ikke nødvendigvis som at hoppe op på en cykel igen at vende tilbage til et klasseværelse efter så mange årtier. Den 72-årige far til fem måtte lære at studere igen og følte i starten som studerende nervøsiteten ved at passe ind blandt sine klassekammerater, der var 50 år ældre end ham.

For at tage springet satte Kaplan sig for at møde et dagligt mål. Hver dag nærmede han sig en ny studerende med intentionen om at lære mere om deres akademiske mål og drømme for fremtiden: "Når du spørger en studerende om, hvad de vil og planlægger at gøre, og finder ud af, hvad de vil gøre med deres liv, tror jeg, det er usædvanligt for mange børn. De bliver ikke spurgt ind til det fra folk," sagde Kaplan og tilføjede: "Jeg tror, ​​jeg har et godt forhold til dem. Jeg fik kram af mange af dem på den sidste dag i klassen."

"Sam var altid villig til at dele billeder og historier om sit interessante liv og sin familie. Vi er så stolte over at se ham blive færdig, men vi vil savne ham," sagde Balsley.

Der er ingen tvivl om, at Kaplan har sat sit præg på sit college. I en video af ceremonien steg klapsalverne fra hans eksamenshold til et højt niveau, da han modtog sit eksamensbevis med et stolt smil.