Den ekstra ældrecheck forventes udbetalt på dette tidspunkt

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Der er ingen tvivl om, at danskernes økonomi presses i øjeblikket. Inflationen er høj, og regningerne bliver bare større og større. Derfor har regeringen valgt, at give en ekstra håndsrækning til de 300.000 folkepensionister, der i forvejen modtager ældrecheck.

Den ekstra ældrecheck bliver på i alt 5.000 skattefrie kroner i år.

“Vi vil helt konkret i år på grund af inflationen give 5.000 kr. ekstra til de folkepensionister, der allerede modtager ældrecheck," siger statsminister Mette Frederiksen (S) til DR.

Pengene udbetales fordi, de ældre i forvejen er pressede af inflation og høje priser på el og varme. Derfor er det nødvendigt, at de får nogle flere penge mellem hænderne.

Checken bliver skattefri og kommer som et engangsbeløb til de omkring 300.000 pensionister, der i forvejen modtager ældrecheck. Det er kun pensionister, som har meget lille indtægt og formue ved siden af folkepensionen, der får udbetalt ældrechecken, og det er ligeledes kun denne gruppe, der får gavn af den ekstra check.

Koster statskassen over en milliard

I alt vil ældrechecken koste statskassen 1,1 milliarder kroner. Dette engangsbeløb henter regeringen i statskassen, der er altså ingen dækning på beløbet, der kommer til at efterlade et gabende hul i finanserne.

“Fordi vi er i en ekstraordinær situation, så er det også ansvarligt at have en underskudsfinansiering af nogle ekstraordinære indsatser,” siger Mette Frederiksen.

Det er meningen, at den ekstra check skal udbetales før den ekstraordinære varmecheck. Varmechecken er planlagt til engang efter sommerferien.

Således kan de ca. 300.000 pensionister se frem til lidt ekstra på bankkontoen i august eller september. Der er dog ikke på nuværende tidspunkt aftalt et eksakt tidspunkt, idet forhandlingerne trækker ud.

Der er derfor intet, der tyder på, at der kommer penge på denne side af sommerferien.

Vi holder selvfølgelig øje med forhandlingerne og melder ud, når der er et præcis tidspunkt.