Dansk pensionist vinder i retten: Får 860.000 kroner i erstatning

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Han sendte nærmest ene mand tre trafikselskaber til tælling.

En 71-årig Ærøboer har nu fået rettens ord for, at han skal have intet mindre end 860.000 kroner i personlig erstatning fra en række trafikselskaber.

Det skriver DR.

Sagen handler om nu 71-årige Paul Düring Pedersen, der i sin tid havde en vognmandsforretning på Ærø (Øens Taxa), hvor han blandt andet levede af at køre flextrafik for trafikselskaberne - altså at køre borgere til deres bestemmelsessted, hvis det ikke er muligt at benytte offentlig trafik.

Men sagen, der nu har nået sin afslutning, tog sin begyndelse, da Paul Düring Pedersen for fire år siden opdagede, at hans konkurrenter fik tildelt kontrakter på flextrafik. Det er der jo som sådan ikke noget galt i, men konkurrenternes biler levede ikke op til de krav, der stod i udbudsmaterialet, og så er sagen en helt anden.

Det var blandt andet krav om, hvordan liftbiler skulle være indrettet, når de skulle transportere kørestolsbrugere, og hvor konkurrenternes biler ikke levede op til kravene, gjorde Paul Düring Pedersens.

Klagede og rejste en sag

Paul Düring Pedersen samt en lille vognmand fra Als klagede til trafikselskaberne, men de blev afvist.

Derfor valgte Paul Düring Pedersen at rejse en sag i Klagenævnet for Udbud, og den endte han med at vinde - ligesom han også vandt sagen, da den efterfølgende blev afprøvet i retten.

Resultatet var, at trafikselskaberne, Fynbus, Sydtrafik og Midttrafik, skulle betale 10 millioner kroner i bod for at have rettet i udbudsmaterialet, efter udbuddet var afgjort, men da boden røg i statskassen, stod Paul Düring Pedersen stadig med håret i postkassen.

"Den eneste, der ikke fik så meget som en bøjet femøre, det var mig. Men det var mig, der måtte fyre mine chauffører, mistede min forretning og måtte bruge alt, hvad vi havde af opsparing," siger Paul Erik Düring Pedersen til DR.

Han ville have personlig erstatning.

Endelig punktum

Trafikselskaberne syntes ikke, Paul Düring Pedersen skulle godtgøres for et personligt tab, men efter erstatningsspørgsmålet røg en tur i retten, stod det klart, at Paul Düring Pedersen havde krav på at få erstatning.

Trafikselskaberne har nu valgt ikke at anke afgørelsen til landsretten, og dermed er sagen afgjort med det resultat, at Paul Düring Pedersen altså får 860.000 kroner i erstatning.

Ærøboeren er i dag pensionist og er gået i gang med at rydde gæld ud af verden med den vundne erstatning.

Og hvis der er nogen penge til overs, skal børnene også have lidt økonomisk hjælp.