Skal du have fat i kommunen? Nu bliver det nemmere, hvis du bor her

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

De har blandt andet introduceret et nyt tryk-selv-system på hovednummeret.

Når man står med et spørgsmål til ens ejendomsskat eller skal bruge vejledning fra Jobcenteret, har man nu fået bedre mulighed for at ringe direkte til den rette afdeling i Guldborgsund Kommune.

På kommunens hjemmeside, www.Guldborgsund.dk, under ”Kontakt” finder man både telefonnumre og telefontider for de enkelte afdelinger.

Nyt tryk selv-system på kommunens hovednummer

Når man ringer til kommunens hovednummer, mødes man nu af et automatisk system, hvor man kan trykke sig frem til den ønskede afdeling, afhængigt af ens ærinde. Men man kan altså i stedet spare lidt tid ved selv at søge et mere direkte nummer frem på hjemmesiden.

Leder af Borgerservice, Charlotte Møller, udtaler:

”Al begyndelse er svær, og både borgerne og vi selv skal vænne os til den anderledes indgang til kommunen. Vi har forberedt det nye system gennem de seneste måneder og har allerede gjort vores første erfaringer. Vi tilpasser systemet løbende, efterhånden som vi bliver klogere på, hvad der virker, og vi håber, at borgerne bærer lidt over med os her i den første tid.”

Det nye system med tryk selv-omstilling er indført med nogle afdelinger ad gangen hen over de seneste måneder, og det forventes fuldt indfaset fra den 1. juli.

Hjemmesiden giver en nemmere vej

Den nye og nemmere adgang til de enkelte afdelingers numre på hjemmesiden vil lette mange borgeres vej ind i kommunen.

Hvis man søger forgæves efter et emne, hører kommunen i øvrigt meget gerne om det.

Der er mulighed for at skrive besked direkte fra hjemmesiden og dermed bidrage til, at systemet udbygges.

Mød kun op på rådhuset med en aftale

Der sker også ændringer på rådhuset på Parkvej. Der er ikke længere en bemandet information, i stedet er der opsat nye skilte og ikke mindst en mødestander, hvor man skal melde sin ankomst, når man møder op til et møde.

Vejledningen til at registrere sig vil fremgå af brevet, hvor man inviteres til møde. Dette betyder samtidigt, at man ikke skal møde op på rådhuset uden en aftale. I stedet kan man bestille tid i Borgerservice og møde frem der.

”Det er i realiteten ganske få, der møder op på rådhuset uden en aftale. Efterhånden ved de fleste, at det er i Borgerservice, man kan få personlig betjening. Der skal de bare huske at bestille en tid først,” oplyser Charlotte Møller.